Nincsenek termékek a kosárban.
Vegán, gluténmentes, tojásmentes kakaós csiga. Szuper ötlet reggelire, vagy gyerekeknek tízóriaira, uzsonnára. Puha, kakaós, nem száraz. Fahéjas csigát is tudtok belőle készíteni.
Tészta hozzávalói (16 db):
- 100 g Szafi Free csökkentett szénhidrát tartalmú, gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék
- 25 g Szafi Free natúr rizscsíra fehérjepor
- 40 g eritrit
- 2 g só
- 2 g porélesztő (kell bele!!)
- 20 g frissen facsart citromlé
- 200 g kézmeleg víz
- + 6 g lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
- pici vanília aroma
Hozzávalók a töltelékhez:
- 25 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor
- 5 g Szafi Free csökkentett szénhidrát tartalmú, gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék
- 40 g eritrit
- 2 g rum aroma (kihagyható)
- 10 g kókuszkrém
- 40 g víz
Sütés előtti kenéshez:
- használhatunk pl. mandulaitalba elkevert sárgabarack lekvárt, vagy sütés után lefújhatjuk olajsprayvel (olajspray ITT!), hogy ne legyenek fakók a csigák.
Elkészítés:
Gyúrjuk össze az összetevőket. Fedjük le az edényt és pihentessük a tésztát 10 percig. Ezután lisztes felületen gyúrjuk át, majd többször alálisztezve, nyújtuk ki. Egyenletesen kenjük rá a tölteléket, és minél szorosabban tekerjük fel.
Vágjuk 16 egyenlő nagyságú darabra, és rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le a tetejüket. 160 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 22-25 percig süssük. Ha kisültek, hagyjuk néhány percig a tepsin hűlni a csigákat, majd vegyük le róla és rácson hagyjuk kihűlni. Porrá őrölt eritrittel szórjuk meg tálalás előtt. Uzsonnás dobozba, vagy zacskóba tároljuk.