Vegán, gluténmentes, tojásmentes kakaós csiga. Szuper ötlet reggelire, vagy gyerekeknek tízóriaira, uzsonnára. Puha, kakaós, nem száraz. Fahéjas csigát is tudtok belőle készíteni.

Eredeti recept ITT.

Tészta hozzávalói (16 db):

  • 100 g Szafi Free csökkentett szénhidrát tartalmú, gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék
  • 25 g Szafi Free natúr rizscsíra fehérjepor
  • 40 g eritrit
  • 2 g só
  • 2 g porélesztő (kell bele!!)
  • 20 g frissen facsart citromlé
  • 200 g kézmeleg víz
  • + 6 g lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
  • pici vanília aroma

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 25 g Szafi Reform zsírszegény kakaópor
  • 5 g Szafi Free csökkentett szénhidrát tartalmú, gluténmentes bagett/zsemle lisztkeverék
  • 40 g eritrit
  • 2 g rum aroma (kihagyható)
  • 10 g  kókuszkrém
  • 40 g víz

Sütés előtti kenéshez:

  • használhatunk pl. mandulaitalba elkevert sárgabarack lekvárt, vagy sütés után lefújhatjuk olajsprayvel (olajspray ITT!), hogy ne legyenek fakók a csigák.

Elkészítés:

Gyúrjuk össze az összetevőket. Fedjük le az edényt és pihentessük a tésztát 10 percig. Ezután lisztes felületen gyúrjuk át, majd többször alálisztezve, nyújtuk ki. Egyenletesen kenjük rá a tölteléket, és minél szorosabban tekerjük fel.
Vágjuk 16 egyenlő nagyságú darabra, és rakjuk őket sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük le a tetejüket. 160 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 22-25 percig süssük. Ha kisültek, hagyjuk néhány percig a tepsin hűlni a csigákat, majd vegyük le róla és rácson hagyjuk kihűlni. Porrá őrölt eritrittel szórjuk meg tálalás előtt. Uzsonnás dobozba, vagy zacskóba tároljuk.