Hozzávalók:

– 30 dkg liszt ( Dia Wellness vitaminozott sütőliszt + zabpehely liszt fele fele arányban )

– 1 dl langyos mandulatej

– fél doboz zsírszegény 0,1%-os natúr joghurt

– 1 tojás

– csipet só

– 15 g kókuszolaj

– 1 evőkanál búzasikér

– 2 evőkanál eritrit

– 1 cs. porélesztő

– 2 evőkanál zsírszegény kakaópor

Tetejére:

– 1 tojássárgája

– 1 teáskanál eritrit

– 1 evőkanál mandulatej

Elkészítés:

A por állagú élesztőt, az édesítőt és a sót feloldom a langyos tejben. Ezután hozzáadom a joghurtot, a kókuszolajat, és a liszteket, és kézzel tésztát dagasztok belőle. Letakarom, és kb. 2 órát kelesztem. A tésztát két részre osztom, és az egyikbe belekeverem a kakaóport és 1-2 evőkanál tejet is adok hozzá. Kör alakúra kinyújtom mindkettőt és egymásra helyezem őket. Én 12 cikkre vágtam őket, és a szélesebb felén feltekertem. Sütőpapírra bélelt tepsibe helyezem, és még 15 percig kelesztem. Ezután a tojássárgáját felverem, elkeverem benne az eritritet és a tejet. Megkenem a kalácsokat vele, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 15 percig sütöttem.

image1_14.JPG

Write a comment