Hozzávalók:
– 30 dkg liszt ( Dia Wellness vitaminozott sütőliszt + zabpehely liszt fele fele arányban )
– 1 dl langyos mandulatej
– fél doboz zsírszegény 0,1%-os natúr joghurt
– 1 tojás
– csipet só
– 15 g kókuszolaj
– 1 evőkanál búzasikér
– 2 evőkanál eritrit
– 1 cs. porélesztő
– 2 evőkanál zsírszegény kakaópor
Tetejére:
– 1 tojássárgája
– 1 teáskanál eritrit
– 1 evőkanál mandulatej
Elkészítés:
A por állagú élesztőt, az édesítőt és a sót feloldom a langyos tejben. Ezután hozzáadom a joghurtot, a kókuszolajat, és a liszteket, és kézzel tésztát dagasztok belőle. Letakarom, és kb. 2 órát kelesztem. A tésztát két részre osztom, és az egyikbe belekeverem a kakaóport és 1-2 evőkanál tejet is adok hozzá. Kör alakúra kinyújtom mindkettőt és egymásra helyezem őket. Én 12 cikkre vágtam őket, és a szélesebb felén feltekertem. Sütőpapírra bélelt tepsibe helyezem, és még 15 percig kelesztem. Ezután a tojássárgáját felverem, elkeverem benne az eritritet és a tejet. Megkenem a kalácsokat vele, és előmelegített sütőben 170 fokon kb. 15 percig sütöttem.