Gnocchi hozzávalók:
– 200 g édesburgonya
– 1 tojás
– kb. 170 g zabpehelyliszt (vagy gluténmentes zab)
– só
– bors
– őrölt szerecsendió
– őrölt szegfűszeg
Mártás hozzávalók:
– 15-20 dkg grillezett lazac
– vörös hagyma
– só
– bors
– bazsalikom
– 1 cocomas
– kevés kókuszolaj
– reszelt parmezán ízlés szerint (vagy növényi sajt)
Eredeti recept: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/
Elkészítés
A lazacot sóztam, borsoztam és a sütőben grill alatt pirosra sütöttem. Az édesburgonyát megpucoltam, nagyobb darabokba vágtam és sós vízben puhára főztem. Krumplinyomóval összetörtem, és a többi hozzávalóval egy laza tésztát gyúrtam. Ujjnyi vastag hengereket formáztam, amiből 2-3 cm-es darabokat vágtam, kicsit megnyomtam egy villával, hogy mutatósabb legyen. Lobogó, enyhén sós vízben addig főztem, amíg feljöttek a gnocchik a felszínre, majd leszűrtem.
A mártáshoz a hagymát sóval, borssal, friss bazsalikommal üvegesre pároltam, hozzátettem a villával összetört lazacot, a cocomas-t és kevés reszelt parmezánt. Ha túl sűrű lett a mártás, egy kevés mandulatejjel vagy kókusztejjel fel lehet önteni. A kész gnocchi-t a szószhoz öntöttem.