Hozzávalók palacsintához:
– 15 dkg zabliszt ( vagy GM zab)
– 10 dkg Szafi Fitt süteményliszt
– 1 tojás
– mandulatej
– víz
Hozzávalók töltelékhez: ( kb 7 db palacsintához)
– 3 db banán
Hozzávalók Töltelékhez:
– fahéj
– 5 dl kókusztej
-4 dkg eritrit
– 4 dkg nyílgyökérliszt
– 2 tojás sárgája
– vanília örlemény, vagy vanília aroma
Elkészítés:
A liszteket, tojást összekeverjük, tejjel addig hígítjuk, hogy csomómentes tésztát kapjunk, majd vízzel addig hígítjuk, hogy palacsinta tészta állagot kapjunk. A palacsinta sütőt kókusz zsírral kikenjük és megsütjük a palacsintákat.
4 dl kókusztejet, az eritrittel és a vaníla örleménnyel fel tesszük forrni. A maradék kókusztejet a nyílgyökérliszttel, és a tojássárgájával keverjük össze, és öntsük a felforrt tejhez. A banánokat először félbe vágjuk, majd keresztbe is elvágjuk, majd kókuszolajon mindkét felét megpirítjuk. Felkockázzuk és a vanília pudinghoz keverjük.A palacsinta közepére halmozzuk a tölteléket, és félbehajtjuk. A tetejét por eritrittel és fahéjjal megszórjuk.