Barion Pixel

Hozzávalók:

– 2,5 dl langyos mandulatej

– 20 dkg élesztő ( ennek megfelelő mennyiségű porélesztőt használtam, 1 zacskó)

– 4 dkg eritrit

– 25 dkg Dia-wellness sütőliszt

– 25 dkg Dia Wellness zero6 liszt

– csipet só

– 2 tojás

– 10 dkg kókuszolaj

– xilites sárgabaracklekvár

– darált dió

– kókuszolaj hempergetéshez

Elkészítés:

A langyos tejbe beleöntöm a porélesztőt. A liszteket  a többi cukorral, sóval összekeverem, ráöntöm a tojásokat, majd az olvadt kókuszzsírral és az élesztős tejjel összegyúrom és alaposan kidolgozom.
Duplájára kelesztem, kb egy órát pihentetem.
 Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtom,  7×7 cm-es négyzetekre vágom  (30 db legyen belőle), melynek közepére halmozom a házi lekvárt, feltekerem, két szélét behajtom, lenyomkodom, hogy ne folyjon ki belőle a lekvár sütés közben(gömböket formálok). A buktákat alaposan megkenem kókuszolajjal, és meghempergetem a darált dióban, majd szorosan egymás mellé sorakoztatom. A tepsiben még kb. 15 percig kelesztem, majd előmelegített 180 fokos  sütőben 20-25 percig sütöm. Körülbelül a sütési idő felénél – amikor a bukta teteje már szép aranybarna – letakarom a tepsit alufóliával, hogy a teteje ne égjen meg, de belül még süljön tovább. Porcukorral meghintve fogyasztható.
image-1_18.jpg
image-1_17.jpg

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...