Hozzávalók:

– 2,5 dl langyos mandulatej

– 20 dkg élesztő ( ennek megfelelő mennyiségű porélesztőt használtam, 1 zacskó)

– 4 dkg eritrit

– 25 dkg Dia-wellness sütőliszt

– 25 dkg Dia Wellness zero6 liszt

– csipet só

– 2 tojás

– 10 dkg kókuszolaj

– xilites sárgabaracklekvár

– darált dió

– kókuszolaj hempergetéshez

Elkészítés:

A langyos tejbe beleöntöm a porélesztőt. A liszteket  a többi cukorral, sóval összekeverem, ráöntöm a tojásokat, majd az olvadt kókuszzsírral és az élesztős tejjel összegyúrom és alaposan kidolgozom.
Duplájára kelesztem, kb egy órát pihentetem.
 Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtom,  7×7 cm-es négyzetekre vágom  (30 db legyen belőle), melynek közepére halmozom a házi lekvárt, feltekerem, két szélét behajtom, lenyomkodom, hogy ne folyjon ki belőle a lekvár sütés közben(gömböket formálok). A buktákat alaposan megkenem kókuszolajjal, és meghempergetem a darált dióban, majd szorosan egymás mellé sorakoztatom. A tepsiben még kb. 15 percig kelesztem, majd előmelegített 180 fokos  sütőben 20-25 percig sütöm. Körülbelül a sütési idő felénél – amikor a bukta teteje már szép aranybarna – letakarom a tepsit alufóliával, hogy a teteje ne égjen meg, de belül még süljön tovább. Porcukorral meghintve fogyasztható.
image-1_18.jpg
image-1_17.jpg

Write a comment