Hozzávalók:
– 2,5 dl langyos mandulatej
– 20 dkg élesztő ( ennek megfelelő mennyiségű porélesztőt használtam, 1 zacskó)
– 4 dkg eritrit
– 25 dkg Dia-wellness sütőliszt
– 25 dkg Dia Wellness zero6 liszt
– csipet só
– 2 tojás
– 10 dkg kókuszolaj
– xilites sárgabaracklekvár
– darált dió
– kókuszolaj hempergetéshez
Elkészítés:
A langyos tejbe beleöntöm a porélesztőt. A liszteket a többi cukorral, sóval összekeverem, ráöntöm a tojásokat, majd az olvadt kókuszzsírral és az élesztős tejjel összegyúrom és alaposan kidolgozom.
Duplájára kelesztem, kb egy órát pihentetem.
Lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtom, 7×7 cm-es négyzetekre vágom (30 db legyen belőle), melynek közepére halmozom a házi lekvárt, feltekerem, két szélét behajtom, lenyomkodom, hogy ne folyjon ki belőle a lekvár sütés közben(gömböket formálok). A buktákat alaposan megkenem kókuszolajjal, és meghempergetem a darált dióban, majd szorosan egymás mellé sorakoztatom. A tepsiben még kb. 15 percig kelesztem, majd előmelegített 180 fokos sütőben 20-25 percig sütöm. Körülbelül a sütési idő felénél – amikor a bukta teteje már szép aranybarna – letakarom a tepsit alufóliával, hogy a teteje ne égjen meg, de belül még süljön tovább. Porcukorral meghintve fogyasztható.