Hozzávalók a tésztához:

– 240 g Szafi Fitt nyújtható édes kelt tészta helyettesítő lisztkeverék (kelt tészta helyettesítő liszt ITT!)

-60 g Szafi Fitt kókuszolaj (kókuszolaj ITT!) ( legyen meleg)

– 6 db tojás ( legyen szoba hőmérsékletű)

– 1 vanília rúd kikapart belseje

– 1 teáskanál eritrit

– 1 tk. reszelt citromhéj 

Elkészítés:
 

Az alapanyagokat gyúrjuk össze, majd 10 percig pihentessük. Ezután osszuk 3 db egyforma részre a tésztát.

Ezeket egyenként 22*18 cm-es téglalapra nyújtsuk ki (2 szilikonos zsírpapír közt). Nem kell ekkora formába rakni majd, mert sűrű lesz a töltelék és nem fog kifolyni, tehát ez a kicsi adag is süthető simán a nagyobb tepsin.

 
Hozzávalók a töltelékhez:
 
120 g darált dió (ha megpirítod előtte, intenzívebb lesz az íze, ezért elég ennyi)
– 15 g Szafi Fitt útifűmaghéj (útifűmaghéj ITT!)
– 300 g cukormentes sárgabarack lekvár (sárgabarack lekvár ITT!)
– 4 ek. víz
– 60 g Szafi Fitt eritrit (eritrit ITT! , a lekvár édességétől és mennyiségétől függően lehet több vagy kevesebb)
 
Elkészítés:
 
Mindent összekeverünk, hogy az útifűmaghéj felszívja a nedvességet, így nem folyik ki a töltelék.

Míg a tészta pihen el lehet készíteni a tölteléket is, ami addig sűrűsödik, míg az első lapot kinyújtjuk.

A tölteléket 2 részre osztjuk, majd megkenjük az egyenként kinyújtott lapokat és egymásra helyezzük.

Előmelegített sütőben 180 fokon légkeveréssel 10 percig, majd sima sütéssel további 20 percig sütjük. Szépen meg fog barnulni a felső lap. 🙂

 

FONTOS!

A felső lapot nagyobbra kell nyújtani, mert sütés közben a hagyományos hasonlóan összeugrik.

Még langyosan vonjuk be a paleo csokival, így szépen elterül rajta és könnyebb elkenni.
Szeletelés előtt tegyük hűtőbe! 

Eredeti recept itt: http://www.ehezesmentes-karcsusag-szafival-blog.hu/2015/10/szafi-fitt-dietas-zserbo-recept.html

img_0858.JPG

img_0860.JPG

Write a comment