Sütőtökkel rengeteg receptet találtok ITT! Nem tudom ki hogy van vele, de sokszor én már nagyon unom egyszerűen vízzel meginni az edzés utáni fehérje turmixomat. Persze tisztában vagyok vele, hogy a felszívódása úgy a legjobb. Azonban sokszor inkább feldobom kicsit, és egy rendes edzés utáni ételt kreálok belőle. Mint ezt a szezonnak megfelelő sütőtökös protein pudingot, aminek a a tetején szuper rostban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag feltétek találhatóak minden alkalommal. A receptet, ahogy a képeken is látható, már többször elkészítettem. Legutóbb a tetejét feldobtam egy kis Questbar fehérje szelettel, amit apró kockákra vágtam. Ezt a Gymbeam oldalán most kedvezményesen tudjátok megvásárolni!

Hozzávalók:

  • 10 g Biotech Isowhey zero cookies and cream fehérje / Vagy mézeskalácsos fehérjepor
  • 5 g konjac liszt
  • 3 dl víz
  • 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)
  • 1 tk vaníliás erititrit
  • fahéj
  • mézes sütemény fűszerkeverék
  • 50 g sütőtökpüré

Elkészítés:

A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle.

A fehérjét és a konjac lisztet, és a sütőtök pürét kimérem egy fazékba, és hozzáöntöm a tejet és a vizet. Felteszem főni, és folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, amíg fel nem forr, és be nem sűrűsödik. Közben ízesítem eritrittel, fahéjjal, és mézes sütemény fűszerkeverékkel. Ha elkészült, kiöntöm egy tálkába, és ízlés szerint díszítem.

Nálam általában ezek szoktak kerülni a tetejére ( nem mind egyszerre)

  • fagyasztott erdei gyümölcs
  • chia mag
  • virágpor
  • szilva vagy más gyümölcs
  • szárított tőzegáfonya
  • paleo eritrites étcsokoládé
  • különböző Waldenfarm szirupok
  • questbar fehérje szeletek apróra vágva

Tápérték 1 adagban ( feltétek nélkül)

 kcal:86.55

fehérje: 9.51 g

szénhidrát: 8.06 g

zsír: 1.23 g

img_8446

15078803_359299761091218_8826019124436997965_n

img_7871

img_7873

Write a comment