Ha nem kívánjuk a nehéz ételeket az ünnepekkor, akkor ezt érdemes kipróbálni. Persze bármikor, hiszen a lazac nagyon finom és egészséges. Valamint újabb felfedezést tettem, és megállapítottam, hogy a brokkolit meglehet enni, sőtt kifejezetten finom volt! Ne féljetek új ételeket kirpóbálni, saját magamon tapasztalom, hogy mennnyit tud változni az ember ízlése.
Hozzávalók 2 főre:
- 2 szelet lazac ( nekem egy darab 125 g volt)
- himalájai só
- színes bors
- paelo hal fűszersó
Hozzávalók a zöldségekhez:
- 1 sárgarépa
- 150 g csiperke gomba
- 250 g brokkoli
- egy teáskanál olíva olaj/ vagy kókuszolaj
- himalájai só
Hozzávalók a mártáshoz:
- 1 dl rizs főzőtejszín ( paleo diétázóknak kókusztejszín, mandulatejszín)
- citromlé
- szárított petrezselyem
- himalájai só
Hozzávalók az édesburgonyához:
- 1 kisebb édesburgonya
- só, színes bors, kakukkfű, rozmaring, oregano, bazsalikom, szerecsendió, fokhagyma granulátum
Elkészítés:
A brokkolit szétszedjük, a gombát megmossuk és félbe vágjuk, a sárgarépát vékony szeletekre vágjuk. Az összeset egy lábasba tesszük, felöntjük 1-2 dl vízzel, sózzuk, és fedő alatt alacsony lángon 15-20 percig pároljuk. Én úgy szeretem ha puha, ha valaki roppanósabban szereti elég neki kevesebb idő is. Érdemes néha kóstolgatni. A lazac szeleteket bedörzsöljük a fűszerekkel. Az elkészült párolt zöldségeket egy hőálló tálba szedjük, ráhelyezzük a lazac szeleteket, letakarjuk alufóliával, és 180 fokon 25 percig sütjük, majd fólia nélkül grill fokozaton még 5 percig. A mártáshoz a tejszínt egy lábasba tesszük, hozzáöntjük a citromlevet, a fűszereket és 5-6 percig főzzük. Az édesburgonyát megpucolom, ízlés szerint kockákra, vagy hasábokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megszórjuk a fűszerekkel, és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Tápérték 1 adagban: ( lazac, zöldségköret, mártás, édesburgonya)
kcal: 403,05
fehérje: 35,31g
szénhidrát: 37,15 g
zsír: 12.69 g