A pulykamellet nagyon szeretem, de azért egyértelmű, hogy ritkábban kerül az asztalra mint a csirkemell. Egyrészt az ára miatt, másrészt pedig a csirkemell azért jobb diétában. Azonban a boltban most féláron volt, így gyorsan vettem is, és gondoltam majd később kitalálom mi legyen belőle. Nagyon éhes voltam, így nem volt időm sokáig gondolkodni, ráadásul Anyukámat is megvendégeltem, így olyat kellett belőle készíteni, amit ő is szeret. Ünnepi asztalra is tökéletes lehet, hiszen a sonka sajt párosítással szerintem lehet mellé nyúlni.

Hozzávalók a pulykához ( 5 kisebb adaghoz):

  • 500 g pulykamell
  • 5 szelet jó minőségű csirkemell/ pulykamell sonka
  • 5 szelet light trappista sajt
  • himalájai só
  • bors
  • kakukkfű. majoránna

Hozzávalók a gombamártáshoz ( 5 adaghoz):

  • 150-200 g csiperke gomba
  • 150 ml rizs főzőtejszín
  • himalájai só
  • bors
  • majoránna
  • 1 teáskanál olívaolaj

Hozzávalók a kuszkuszhoz ( 5 adaghoz)

  • 200 g kuszkusz
  • 250 g víz
  • himalájai só
  • szárított petrezselyem

Elkészítés:

A pulykamellet vékony szeletekre várjuk, fűszerezzük. A egy szelet sonkát és sajtot félbe vágjuk, és ráhelyezzük a húsra, majd feltekerjük. Két fogpiszkálóval összetűzzük, és hőálló edénybe tesszük. Így járunk el a többi pulykamell szelettel is.

A gombákat megmossuk, apróra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olívaolajon megsütjük. Fűszerezzük, és felöntjük a tejszínnel. Alacsony lángon 5-6 percig főzzük.

A kuszkuszhoz vizet forralunk, ráöntjük a kuszkuszra, majd hozzá keverjük a fűszereket. Letakarva pihentetjük 5-10 percig, és tálalhatjuk is.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 359.11

fehérje: 37.25 g

szénhidrát: 34.2 g

zsír: 7.41 g

 

img_8829

img_8828

Write a comment