Olyan rég ettem már zabkásást, de most nagyon hiányzott. Mivel reggelek azzal telnek, hogy már gőzerővel sütöm a karácsonyi süteményeket ( igen , hajnalban és késő este, mert ekkor van rá időm), ezért valami gyorsan összedobható reggeli kell. Természetesen a zabkása elkészítésének csak a fantázia szab határt, ez csupán egy ötlet, hogyan lehet elkészíteni. További zabkása receptjeimért Kattints IDE!

Hozzávalók 1 főre:

  • 30 g zabpehely ( gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
  • 5 g Biotech Usa Iso Whey Zero (cookies and cream ízesítés) ( más ízesítés is jó)
  • 5 g Szafi Fitt paleo csokoládé pudingpor
  • 1 dl kesudió tej ( más növényi tejjel is jó)
  • 2 dl víz

Hozzávalók a tetejére:

  • 1 szilva
  • 1 kis szelet papaya
  • Questbar fehérje csoki apróra vágva ( kb. 15 gramm)
  • kakakóbab töret
  • szárított tőzegáfonya
  • 5 g dió
  • Waldenfarms kalóriamentes csoki és eper szirup
  • virágpor
  • kendermag
  • Házi készítésű gluténmentes Mézi keksz ( Mézi keksz recept ITT)

Elkészítés:

A zabpelyhet a fehérjével és a pudingporral feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.

Tápérték 1 adagban:

 kcal: 315 

fehérje: 15 g 

szénhidrát: 47 g
 
zsír: 7 g
 

img_8899

Write a comment