A húsleves recepttel mindig óvatosan kell bánni, hiszen azt hiszem ez az egyik olyan étel, amiről mindenki azt gondolja, hogy úgy a legfinomabb, ahogy az ő anyukája, nagymamája készíti. Nos, ezzel én is így vagyok, így az alap recept Anyukámtól származik. Viszont ha nincs bevált recepted, hasznos lehet, mert azt hiszem egy jó húslevest nem bonyolult elkészíteni, viszont nagyon könnyű levenni a lábukról a vendégeket. Készítettem már csirke aprólékból is ( recept ITT), most az adventre való tekintettel pulyka nyakból készült.
Hozzávalók:
– 30-40 dkg pulykanyak
– 30 dkg csirkemáj
–2-3 sárgarépa
– 1 vöröshagyma
– 1 csokor petrezselyem
– 2 szál zeller
– 2 petrezselyem gyökér
– 1 vöröshagyma
– só ( nekem 3 teáskanál) , egészbors
– paleo ételízesítő ( EZT használtam)
– szénhidrát csökkentett, vagy diétának megfelelő csiga tészta ( én most elhagytam, de akinek nem leves a leves a tészta nélkül, az használjon ilyen fajtát)
Elkészítés:
A pulykanyakat és a belsőséget megmossuk, vízbe tesszük és fel tesszük főni. Amíg fő megpucoljuk a zöldségeket, és csíkokra vágjuk. Ha felforrt a víz, kiszedjük a húst és a májat, és leöntjük a vizet, elmossuk az edényt. Újra teletöltjük vízzel ( 4 liter), és visszarakjuk a húsokat, beletesszük a zöldségeket, fűszerezzük, és letakarjuk fedővel. Alacsony lángon, ügyelve rá, hogy ne forrjon fel, épp csak gyöngyözzön 2-2,5 órát főzzük. Szénhidrát csökkentett csigatésztával tálaljuk.