Hozzávalók ( 8-9 mini palacsintához, 1 adag)

  • 25 g zabliszt ( glutén érzékenyeknek gluténmentes zabliszt )
  • 15 g fehérjepor ( nekem biotech isowhey zero chocolate toffifee)
  • 15 g kókuszliszt
  • csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 dl cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
  • fél teáskanál kókuszolaj a sütéshez

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 20 g mogyoróvaj
  • 2-3 evőkanál mogyorótej
  • 20 g sótlan földimogyoró
  • 2 kocka paleo étcsokoládé
  • Waldenfarm csokoládé öntet
  • Waldenfarm karamell öntet

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük. A tojás szétválasztjuk, és a sárgáját hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz. Hozzáöntjük a tejet. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan ezt is hozzákeverjük. Pihentessük 5 percig, majd egy serpenyőt kenjünk ki vékonyan kókuszolajjal, és közepes lángon süssünk mini palacsintákat. Én körülbelül 1-1,5 evőkanálnyi masszát használok egy palacsintához. Pár perc után, ha megsült az egyik fele, fordítsuk meg és süssük meg a másik felét is.

A töltelékhez a mogyoróvajat kevés meleg mogyorótejjel kikevertem h folyósabb legyen az állaga. Természetesen ez a művelet is el hagyható, nekem nagyon sűrű volt a mogyoróvajam. A mogyoróvajjal a palacsinták tetejét megkenjük, és egymásra rétegezzük. A tetejét leöntjük a csokoládé és a karamell sziruppal, megszórjuk mogyoróval, és az apróra vágott étcsokoládéval.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 573

fehérje: 39 g

szénhidrát: 30 g

zsír: 33 g

 

img_9340

img_9341

Write a comment