Újabb reggel, újabb zabkása, szerintem ez az étel a végtelenségig variálható. És ha már az idő pocsék, legalább induljon jól a reggel egy finom reggelivel. További zabkása receptjeimért KATTINTSATOK IDE!
Hozzávalók:
- 25 g zabpehely ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
- 5 g Biotech Usa Iso whey zero kókuszos ízű
- 10 g Szafi Fitt kókuszos tejbegríz alap
- 1 dl kókusztej
- 2 dl víz
- 1 teáskanál vaníliás eritrit
- 30 g tojásfehérje
- 1 teáskanál eritrit
Hozzávalók a tetejére:
- 1 kiwi ( én csillag alakú linzer formázóval kiszúrtam)
- pár szem fagyasztott meggy
- virágpor
- kendermag
- 2 kocka cukormentes fehér csokoládé
- kókuszchips
- szárított tőzegáfonya
- Waldenfarm csokoládé szirup
Elkészítés:
A zabpelyhet a fehérjével és a kókuszos tejbegríz porral feltesszük a tűzre. Kicsit hagyjuk, hogy átmelegedjen, majd hozzáadjuk a tejet és a vizet. Néhányszori kevergetés mellett, forrásig főzzük, majd hagyjuk, hogy langyosra hűljön, ami alatt besűrűsödik. Belekeverjük a vaníliás eritritet. A tojásfehérjét az eritrittel kemény habbá verjük, és ha langyosra hűlt a zabkásánk, óvatosan hozzáforgatjuk a habot. Ezután müzlis tálba töltjük, és díszítjük, a fentebb leírtakkal, vagy ízlés szerint természetesen bármivel.
Tápérték 1 adagban:
kcal: 267,17
fehérje: 13,59 g
szénhidrát: 36,63 g
zsír: 9,82 g