Sütőtökkel és mézeskalács ízű fehérjével készült gofri, amire pudingos fahéjas alma került. Tökéletes őszi hétindító reggeli.

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 30 g zabliszt ( gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
  • 10 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék
  • fél csomag sütőpor
  • 10 g Biotech Usa Iso Whey Zero ( én mézeskalács ízűt használtam)
  • 1 tojás
  • 60 g sütőtökpüré
  • csipet őrölt fahéj
  • 50 g mogyorótej ( vagy bármilyen növényi tej)
  • 1 dl víz 
  • eritrit vagy vaníliás eritrit ízlés szerint, vagy ha valaki édesebben szereti
  • kókuszolaj a sütő kikenéséhez

Hozzávalók a tetejére ( 1 gofrihoz)

  • 100 g alma
  • 50 g cukormentes almapüré ( Aldi)
  • 5 g Szafi Reform vaníliás pudingpor
  • fahéj ízlés szerint
  • eritrit ízlés szerint
  • szárított tőzegáfonya
  • virágpor
  • 10 g paleo étcsokoládé
  • porrá őrölt eritrit

Elkészítés:

Elkészítjük a sütőtök pürét. A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle. A tészta hozzávalóit összekeverjük csomómentesre, majd pihentetjük 10 percig. A gofri sütőt előmelegítjük, kikenjük kevés kókuszolajjal, majd a masszából 3 darab gofrit sütünk. Az almát kockákra vágjuk, és kevés vízzel ( kb 50 ml), a pudingporral, az almapürével, a fahéjjal és az eritrittel feltesszük főni. Ha felforrt és besűrűsödött lehúzzuk a tűzről. A gofri tetejére halmozzuk az almát, majd az egészet megszórjuk szárított tőzegáfonyával, virágporral, apróra vágott étcsokoládéval és a porrá őrölt eritrittel.

Tápérték 1 adagban ( feltéttel)

kcal: 225

fehérje: 8 g

szénhidrát: 35 g

zsír: 8 g

Write a comment