Nincsenek termékek a kosárban.
Sütőtökkel és mézeskalács ízű fehérjével készült gofri, amire pudingos fahéjas alma került. Tökéletes őszi hétindító reggeli.
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 30 g zabliszt ( gluténérzékenyeknek gluténmentes zabpehely)
- 10 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék
- fél csomag sütőpor
- 10 g Biotech Usa Iso Whey Zero ( én mézeskalács ízűt használtam)
- 1 tojás
- 60 g sütőtökpüré
- csipet őrölt fahéj
- 50 g mogyorótej ( vagy bármilyen növényi tej)
- 1 dl víz
- eritrit vagy vaníliás eritrit ízlés szerint, vagy ha valaki édesebben szereti
- kókuszolaj a sütő kikenéséhez
Hozzávalók a tetejére ( 1 gofrihoz)
- 100 g alma
- 50 g cukormentes almapüré ( Aldi)
- 5 g Szafi Reform vaníliás pudingpor
- fahéj ízlés szerint
- eritrit ízlés szerint
- szárított tőzegáfonya
- virágpor
- 10 g paleo étcsokoládé
- porrá őrölt eritrit
Elkészítés:
Elkészítjük a sütőtök pürét. A sütőtökpüré elkészítése: A sütőtököt felszeleteljük, és kimagozzuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 45 percig sütjük. Ha megsült hagyjuk kihűlni, majd kikanalazzuk és aprítógépbe tesszük. Pürét készítünk belőle. A tészta hozzávalóit összekeverjük csomómentesre, majd pihentetjük 10 percig. A gofri sütőt előmelegítjük, kikenjük kevés kókuszolajjal, majd a masszából 3 darab gofrit sütünk. Az almát kockákra vágjuk, és kevés vízzel ( kb 50 ml), a pudingporral, az almapürével, a fahéjjal és az eritrittel feltesszük főni. Ha felforrt és besűrűsödött lehúzzuk a tűzről. A gofri tetejére halmozzuk az almát, majd az egészet megszórjuk szárított tőzegáfonyával, virágporral, apróra vágott étcsokoládéval és a porrá őrölt eritrittel.
Tápérték 1 adagban ( feltéttel)
kcal: 225
fehérje: 8 g
szénhidrát: 35 g
zsír: 8 g