Imádom ezt az alaptésztát, mert bármilyen diétába beilleszthető, legutóbb többféle ízesítésű csigákat készítettem, most pedig kakaóval töltött kiflik készültek belőle. Az alaptészta receptje Szafi oldaláról származik. Itt megtaláljátok.

Hozzávalók 8 darab kiflihez:

  • 115 g Szafi Fitt nyújtható édes kelt tészta helyettesítő
  • 40 g kókusztejszín (cocomas)
  • 50 g forró víz
  • 80 g forró cukkinipüré
  • 10 g Szafi Fitt holland kakaópor

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 20 g Szafi Fitt holland kakaópor
  • 30 g eritrit
  • rumaroma (elhagyható)
  • cukormentes mandulatej ( annyi, hogy sűrű, de kenhető masszát kapjunk) ( más növényi tejjel is elkészíthető)

Elkészítés:

A cukkinit pucoljuk meg, reszeljük le , majd aprítóval pürésítsük. A kókusztejszínt, vizet, és a cukkinit keverjük össze, majd adjuk hozzá a lisztet. Az összetevőket csomómentesre keverjük ki kanállal, majd dagasszuk át. Ha nagyon ragacsos lenne a masszánk, akkor párszor gyúrjuk át lisztezett felületen. Vegyük két felé a tésztát, és az egyikbe keverjük bele a kakaóport. A töltelék hozzávalóit keverjük ki, hogy sűrű, de kenhető masszát kapjunk.
Ezután mindkét tésztát két szilikonos zsírpapír közt, vagy szilikonos nyújtófával nyújtsuk ki,kör alakúra,és helyezzük őket egymásra. Vágjuk 8 egyforma cikkre, majd mindegyik cikket kenjük meg a kakaós krémmel, és tekerjük fel a szélesebb végénél kezdve. Helyezzük őket szilikonos zsírpapírral bélelt tepsire. Előmelegített sütőben, légkeveréses funkción süssük 180 fokon 25-30 percig. Forrón, vagy melegen TILOS felvágni/fogyasztani, rácson hagyjuk kihűlni és csak hidegen fogyasszuk!

Tápérték 1 kifliben:

kcal:56.08

fehérje: 2.04 g

szénhidrát: 1.73 g

zsír: 2.82 g

img_8945

img_8946

 

Write a comment