Barion Pixel

A tavaly készült mézeskalács receptem kicsit átalakítottam, és újra megsütöttem. Én nem vagyok nagy mézeskalács rajongó. Ez az a sütemény, ami nagyobb örömöt okoz akkor, ha el kell készíteni, mint megenni. Most egy apró kis ajándék része lesz, ez a nagy adag sütemény karácsony alkalmából.

Hozzávalók: ( 2 tepsi)

  • 330 g zabliszt
  • 40 g búzasikér ( gluténmentes diéta esetén használjunk helyette gluténmentes zabpelyhet! A búzasikér nem gluténmentes!)
  • 40 g fehérjepor ( Biotech Iso Whey Zero mézeskalács ízűt használtam)
  • 45 g kókuszolaj
  • 3 tojássárgája
  • 30 g porrá őrölt eritrit
  • csipet só
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
  • 1,5 dl cukormentes mandulatej ( vagy más növényi tej)
  • tojás a lekenéshez
  • búzasikér vagy zabliszt a nyújtáshoz ( gluténmentes diéta esetén gluténmentes zabliszt)

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, a folyékony kókuszolajat és a mandulatejet.Ezután az egészet összekeverjük, majd érdemes a tésztát pihentetni egy 10 percet, hogy a zab megszívja magát. Ezután lisztestezett felületen gyúrjuk át a tésztát, ami nem túl száraz, kissé ragacsos. Majd tekerjük alufóliába, és tegyük minimum egy órára hűtőbe. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki, 3 mm vastagra, és sütemény szaggatóval szaggassuk ki. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejét kenjük le a felvert tojással és előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt süssük készre.

 

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...