Aki csak most talált a blogomra, az valószínű nem tudja, hogy a zserbó a kedvenc süteményem. Főleg amit a Nagymamám csinál, ami minden, csak nem egészséges de a legfinomabb. Amit el lehet készíteni zserbó ízűen, arra már van recept a blogon. Legalábbis így gondolom mindig, de ha zserbóról van szó, mindig lehet fokozni tovább. Mindenféle zserbó receptemet IDE kattintva találjátok meg.

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 10 g zabliszt ( zabpehely ledarálva) ( gluténérzékenyek használjanak gluténmentes zabpelyhet)
  • 40 g zsírszegény túró
  • 10 g fehérjepor ( én Biotech Iso Whey Zero-t használtam)
  • 40 g tojásfehérjelé
  • fél csomag sütőpor
  • 50 ml víz
  • kókuszolaj a sütő kikenéséhez

Hozzávalók a tetejére:

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit ( a kókuszolaj kivételével) összekeverjük, és pihentetjük 5 percig. A gofri sütőt kikenjük kókuszolajjal, és belekanalazzuk a tésztát. Készre sütjük. A diót az eritrittel ledaráljuk. A gofri tetejét megkenjük baracklekvárral és megszórjuk a diós eritrittel. A tetejére 1 kocka étcsokoládét apróra törünk, valamint egy szelet zserbót is felkockázva a gofrira teszünk.

Tápérték 1 adagban: ( zserbó szelet nélkül)

kcal: 274

fehérje: 22 g

szénhidrát: 15 g

zsír: 14 g

 

Közösségi oldalak:

Facebook: https://www.facebook.com/fittdieta/

Kövessetek instán is:https://www.instagram.com/fittdieta/

Csatlakozz a Fittdiéta csoporthoz: https://www.facebook.com/groups/1876629335681680/

 

Write a comment