Készült már többféle kalács recept, melyek IDE kattintva elérhetőek. De ez, valami isteni finom lett. Alig bírtam kivárni, hogy reggel legyen, és egyek belőle, mivel az egész konyhát átjárta a friss vaníliás kalács illat. Én házi cukormentes eperlekvárral fogyasztottam , mellette eper, erdei gyümölcs, kókuszchips, szárított tőzegáfonya, virágpor ,cukormentes epres- fehér csokoládé volt. ( nem paleo, nem gluténmentes.)
És készült mellé vaníliás tej kesudió tejből!
Az eredeti recepthez képest kicsit módosítottam, az eredeti recept Szafi oldalán IDE kattintva elérhető. Aki Candida diétát folytat, az élesztő miatt ne süsse meg!
További fogyókúrás tippek, személyre szabott életmód tanácsadás,diétás étrend,fogyókúrás étrend érdekében, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat, hogy biztos elérd a célod! KATTINTS IDE!
Hozzávalók a kalácshoz:
- 113 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 38 g Szafi Reform gluténmentes rostkeverék
- fél csomag porélesztő
- 35 g eritrit
- csipet só
- 3 teáskanál vaníliás eritrit
- 20 g kókuszkrém ( cocomas)
- 25 g kókusztej
- 15 g frissen facsart citromlé
- 2 db tojás ( 95 g)
- 7 g folyékony kókuszolaj
- vanília aroma
- 120 g víz
- bambuszrostliszt a nyújtáshoz
- tojásfehérje a lekenéshez
Elkészítés:
Külön edénybe mérjük ki a száraz és a folyékony hozzávalókat. Ezután öntsük őket egybe és keverjük csomómentesre. Pihentessük 5 percig. Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és készítsük elő a tojásfehérjét. Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át, osszuk 3 egyenlő részre. Sodorjunk rudakat, majd fonjuk össze.Kenjük le a tojásfehérjével. (Ezt a sütőbe helyezés előtt ismételjük meg. Addig hagyjuk száradni az 1. kenés után, míg bemelegszik a sütő.) 180 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon süssük 55-60 percig. (Sütőfüggő, figyelni kell, hogy szép barna legyen a színe.)
Tápérték az egész kalácsban:
kcal: 697.17
fehérje: 29.57 g
szénhidrát: 58.33 g
zsír: 27.38 g
Személyre szabott étrend, életmódtanácsadás ITT.