Mindjárt itt a húsvét, és ilyenkor elengedhetetlen a kalács! Azonban tudtad, hogy nem csak édes kalácsot lehet készíteni hanem sósat is? Én a tetejére most fekete erdei sonkát és bébispenótot tettem.

További húsvéti receptjeimért KATTINTS IDE!

További kalács recepteket pedig ITT találsz!

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók:

  • 300 g Dia Wellness sütőliszt
  • 10 g búzasikér
  • 155 g zsírszegény túró
  • fél evőkanál himalájai só
  • 1 kávéskanál eritrit
  • fél csomag szárított élesztő
  • 25 g folyékony kókuszolaj
  • 50 g zsírszegény natúr joghurt
  • 1 tojássárgája
  • 150 ml cukormentes mandulatej ( vagy bármilyen növényi tej)

Hozzávalók a nyújtáshoz:

  • kevés Dia Wellness ( vagy búzasikér ) a nyújtáshoz

Hozzávalók a tetejére:

  • kevés tojássárgája a lekenéshez

Elkészítés:

A liszthez hozzáadjuk a búzasikért és a túrót, a sót, az eritritet és a szárított élesztőt. Ezután hozzáadjuk a kókuszolajat, a natúr joghurtot és a tojássárgáját. Összekeverjük a tésztát, végül pedig hozzáadjuk a mandulatejet. Óvatosan adagoljuk hozzá, annyit, amíg gyúrható tésztát nem kapunk. Lisztezett vagy búzasikérrel megszórt felületen átgyúrjuk és letakarva pihentetjük 1 órát. Ezután 3 egyenlő részre osztjuk, és sodorjunk belőle 40 cm-es rudakat. Fonjuk össze, és a végeket hajtsuk a tészta alá. Kenjük le tojással, majd újabb egy órát pihentessük. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 40 percig.

Tápérték 100 gramm kalácsban:

kcal: 206.63

fehérje: 12.71 g

szénhidrát: 24.15 g

zsír: 5.53 

 

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:


 

Write a comment