Barion Pixel

Bár rengeteg féle növényi tejet lehet kapni a boltokban, de nagyon becsapósak. Sajnos nagyon sok tele van cukorral, amelyik nem, annak meg csillagászati az ára. Így nekiálltam házi kókusztejet készíteni. Lentebb megtalálható a leírása. Azonban elég sok kókusz marad vissza a készítésnél. Nem szeretek semmit kibontani. Bár mostanában nem igazán sütizek, késztetést éreztem, hogy felhasználjam. Így készültek el ezek a kakaós kókuszos muffinok, amiket reggelire ettem.

 


Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

 

Hozzávalók 6 darab muffinhoz:

  • 1 darab tojás
  • 50 g tojásfehérjelé
  • 40 g víz
  • 70 g Szafi Reform étcsokoládé ízű muffin liszt keverék

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 40 g kókuszreszelék- maradvány ( házi készítésű kókusztejből visszamaradt)
  • 10 g kókuszreszelék
  • 40 g cocomas ( kókusztejszín)
  • 30 ml házi kókusztej
  • eritrit ízlés szerint
  • 20 g kókusz ízű fehérjepor ( paleo diéta esetén lehet helyette kókuszreszelék, kókuszliszt)

Hozzávalók a tetejére:

  • erdei gyümölcs keverék
  • kókusztejszín hab
  • virágpor
  • szárított tőzegáfonya
  • 1 kocka cukormentes csokoládé
  • Waldenfarm eper és csokoládé öntet

Elkészítés:

Házi kókusztej készítése:

50 g kókuszreszeléket 3-4 órára beáztatunk vízbe (3-4 dl). Ezután az egészet legmagasabb fokozaton 3-4 percig turmixoljuk, majd adjunk még hozzá 1-1,2 liter vizet. Ezután közepes fokozaton szintén 3-4 percig turmixoljuk. Ízlés szerint eritrittel vagy steviával tudjuk ízesíteni. Ezután szűrjük le, és a tejet tároljuk hűtőben, majd 2-3 nap alatt fogyasszuk el. Én hígabb tejet készítettem, így ebből a mennyiségből 1,5 liter tej lett.

Kókuszos krém elkészítése:

A töltelék hozzávalóit alaposan krémesre keverjük.

Muffin tészta elkészítése:

A muffin tésztához a folyékony hozzávalókat kikeverjük. Hozzáadjuk a muffin lisztkeveréket. Csomómentesre keverjük és 5 percig pihentetjük. A massza felét 6 darab szilikonos muffin forma aljába tesszük. Erre egyenletesen elosztjuk a kókuszos krémet, és a végén rásimítjuk a tészta másik felét. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük. A tetejére keményre felvert kókusztejszínt tettem. Valamint erdei gyümölcskeverékkel, virágporral, szárított tőzegáfonyával ,egy kocka cukormentes étcsokoládéval és Waldenfarm csokoládé és eper öntettel tálaltam.

Tápérték 1 muffinban ( feltétek nélkül)

kcal: 123.15

fehérje: 6.44 g

szénhidrát: 8.81 g

zsír: 7.47 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...