Bizonyos időszakonként szeretek húsmentes napokat beiktatni. Ilyenkor gyakran gomba kerül az asztalra. Most zöldséges zabtörettel töltöttem. Egy tipp, ha nincs zabtöreted elkészítheted bulgurral, quinoával vagy kölessel is.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 10 gombához:

  • 10 db nagy gomba ( 630 g)
  • 120 g kaliforniai paprika
  • 110 g TV paprika
  • 40 g újhagyma
  • 20 g spenót
  • 125 g Szafi Free zabtöret
  • 2 dl víz
  • 50 g Tolle light trappista sajt (vagy növényi vagy kecskesajt)

Elkészítés:

A zabtöretet feltesszük a 2 dl vízzel főni. A zacskó hátulján levő leírás alapján megfőzzük. A paprikákat apró kockára vágjuk és serpenyőben megpirítjuk. Az újhagymát és a spenótot apróra vágjuk. A kihűlt zabtörethez hozzákeverjük a paprikákat, az újhagymát és a spenótot. A gombáknak kitörjük a csonkját és alaposan megmossuk. Megtöltjük a zöldséges zabtörettel a gombák belsejét. Nem baj, ha jó púpos benne a töltelék. A tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük. Jégsalátával, párolt brokkolival és spárgával tálaltam.

Tápérték 1 töltött gombában:

kcal: 81.43

fehérje: 5.65 g

szénhidrát: 11.39 g

zsír: 1.6 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment