Hozzávalók a csirkepaprikáshoz (4 főre):

  • 800 g bio, háztáji csirkecomb filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • himalájai só
  • őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 paradicsom
  • 1 TV paprika
  • 2 púpos evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 l terápiás húslé ( vagy zöldségalaplé, vagy víz)
  • 2 evőkanál zöldbanánliszt
  • 3 evőkanál Dr. Oetker Creme Vega (vega tejföl helyettesítő)

Csirkepaprikás elkészítése:

A filézett csirkecombfiléket apró kockára vágom. Egy magas falu edényben az olívaolajon fehéredésig pirítom a húst, majd kiszedem és félreteszem. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, paprikát, és a fokhagymát. Addig pirítjuk, hevítjük, amíg aranybarnás színt nem kap. Ezután felöntjük 2 dl húslével. 10-15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. Belepakoljuk a lepirított kockára vágott csirkecombokat is. Felöntjük újabb 2 dl húslével, majd fűszerezzük sóval és borssal. Alacsony lángon főzzük, majd néha megkevergetjük.  Végül a maradék húslét is hozzáadjuk, és omlósra főzzük a csirkét benne, illetve addig főzzük fedő alatt, hogy az ízek teljesen összeérjenek. Ha túl sűrű, nyugodtan adjunk még hozzá húslét.

Végül a vega tejföl helyettesítőt elkeverjük a zöldbanán liszttel és egy fél merőkanálnyi szaftot is hozzákeverünk. Csomómentesre kikeverjük a  habarást. Majd a pörkölthöz adjuk és rázogatva, óvatosan kevergetve összeforgatjuk. 5 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.

A csirkepaprikás recept ötlete innen van.

Hozzávalók a vegán nokedlihez: (4 főre)

  • 200 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék
  • 4 g só
  • 200 g víz

Főzéshez:

  • 1,5 l víz
  • 1- 2 g só

Nokedli Elkészítése:

Alaposan keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük, míg a víz felforr. Állítsuk alacsony hőfokra a hőmérsékletet, majd két adagban szaggassuk bele a tésztát.
Magas hőfokon forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékletem főzzük 1 percig. Szűrjük le róla a főzővizet és rögtön öntsük a hideg vízbe. Keverjük át és kb. fél percig hagyjuk benne, végül szűrjük le az öblítővizet is róla.

A nokedli eredeti recept innen.

Uborka saláta elkészítése:

Két uborkát megpucolunk, legyaluljuk. Sózzuk és állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk a levét, hozzáadjuk az alma ecetet és a vega tejföl helyettesítőt ízlés szerint. Illetve még adhatunk hozzá plusz sót illetve fokhagymát is igény szerint.