Barion Pixel

Csirkepaprikás nokedlivel laktóz és gluténmentesen

Hozzávalók a csirkepaprikáshoz (4 főre):

  • 800 g bio, háztáji csirkecomb filé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • himalájai só
  • őrölt fekete bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 paradicsom
  • 1 TV paprika
  • 2 púpos evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 l terápiás húslé ( vagy zöldségalaplé, vagy víz)
  • 2 evőkanál zöldbanánliszt
  • 3 evőkanál Dr. Oetker Creme Vega (vega tejföl helyettesítő)

Csirkepaprikás elkészítése:

A filézett csirkecombfiléket apró kockára vágom. Egy magas falu edényben az olívaolajon fehéredésig pirítom a húst, majd kiszedem és félreteszem. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom az apróra vágott paradicsomot, paprikát, és a fokhagymát. Addig pirítjuk, hevítjük, amíg aranybarnás színt nem kap. Ezután felöntjük 2 dl húslével. 10-15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát. Belepakoljuk a lepirított kockára vágott csirkecombokat is. Felöntjük újabb 2 dl húslével, majd fűszerezzük sóval és borssal. Alacsony lángon főzzük, majd néha megkevergetjük.  Végül a maradék húslét is hozzáadjuk, és omlósra főzzük a csirkét benne, illetve addig főzzük fedő alatt, hogy az ízek teljesen összeérjenek. Ha túl sűrű, nyugodtan adjunk még hozzá húslét.

Végül a vega tejföl helyettesítőt elkeverjük a zöldbanán liszttel és egy fél merőkanálnyi szaftot is hozzákeverünk. Csomómentesre kikeverjük a  habarást. Majd a pörkölthöz adjuk és rázogatva, óvatosan kevergetve összeforgatjuk. 5 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről.

A csirkepaprikás recept ötlete innen van.

Hozzávalók a vegán nokedlihez: (4 főre)

  • 200 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék
  • 4 g só
  • 200 g víz

Főzéshez:

  • 1,5 l víz
  • 1- 2 g só

Nokedli Elkészítése:

Alaposan keverjük össze a hozzávalókat és pihentessük, míg a víz felforr. Állítsuk alacsony hőfokra a hőmérsékletet, majd két adagban szaggassuk bele a tésztát.
Magas hőfokon forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékletem főzzük 1 percig. Szűrjük le róla a főzővizet és rögtön öntsük a hideg vízbe. Keverjük át és kb. fél percig hagyjuk benne, végül szűrjük le az öblítővizet is róla.

A nokedli eredeti recept innen.

Uborka saláta elkészítése:

Két uborkát megpucolunk, legyaluljuk. Sózzuk és állni hagyjuk. Ezután kinyomkodjuk a levét, hozzáadjuk az alma ecetet és a vega tejföl helyettesítőt ízlés szerint. Illetve még adhatunk hozzá plusz sót illetve fokhagymát is igény szerint.

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...