Mindig van egy aktuális kedvenc kifli vagy kenyér receptem. Jelenleg ez a kedvenc, napok után is puha, réteges, isteni.


Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Tészta hozzávalói (8 darabhoz):

  • 150 g Szafi Reform CH csökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 3 g Szafi Fitt himalaya só 
  • 1,5 db M-es tojás
  • 75 g tojásfehérje
  • 15 g almaecet
  • 15 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj 
  • 60 g langyos víz
  • +5 g Szafi Reform CH csökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 20 g light trappista sajt (paleo diéta esetén paleo sajt)

Sütés előtti kenéshez:

  • kevés tojás

Szóráshoz:

  •  szezámmag (elhagyható)
  • 20 g light trappista sajt (paleo diéta esetén paleo sajt)

Elkészítés:

Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, keverjük el kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 3 egyenlő darabra.Gyúrjuk össze a tészta darabokat lisztes felületen kis gombócokká. Nyújtsunk mindegyikből egy körlapot. Szórjuk meg a reszelt sajttal az első lapot.Rakjuk rá a 2. lapot, majd szórjuk meg azt is sajttal és tegyük rá a harmadik lapot. Nyújtsunk még annyit rajta, hogy egy kicsit nagyobb legyen. Vágjuk 8 cikkre, majd egyenként, szorosan tekerjük fel a hosszabbik oldalánál fogva és hajlítsuk őket kifli formára. Rakjuk a tepsire. Kenjük le a  tojással és szórjuk rá a szezámmagot és a sajtot. Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 35-40 percig süssük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Tápérték 1 adagban:

kcal: 109.04

fehérje: 5.47 g

szénhidrát: 9.62 g

zsír: 3.94 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment