Ezeket a fajta süteményeket akkor szoktam készíteni, ha vendégségbe készülök. Rólam már mindenki tudja, hogy nem készítek cukros süteményeket, így nem tudom átverni őket, de alapvetően az ízén nem érezni. Aki diétázik, annak módjával javaslom, hiszen a kalória tartalma nem kevés, de legalább cukrot nem tartalmaz. Viszont mivel 40 főnek készült ez a sütemény, ilyenkor nagyon jó alternatíva, hogyan legyen mégis egy kicsit egészségesebb a desszert az ünnepi asztalon.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók:
- 350 g cukormentes háztartási keksz
- 155 g eritrit
- 200 g vaj
- 20 g zsírszegény holland kakaópor
- mogyoróaroma
- 200 g bokormogyoró
- 200 ml cukormentes mandulatej
Hozzávalók a tetejére:
- 1 tábla cukormentes étcsokoládé
- 25 g kókuszolaj
Elkészítés:
A háztartási kekszet és az eritritet tegyük egy aprító gépbe, és daráljuk teljesen össze. A mogyorót rakjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben 160 fokon süssük 15-20 percig. Ezután egy konyharuha és a kezünk segítségével dörzsöljük át, hogy a felső réteg lejöjjön. Tegyük az egészet egy aprító gépbe, és öntsük hozzá a tejet. Daráljuk teljesen krémesre a mogyorót. Adjuk hozzá a kekszes alaphoz. Ezután adjuk hozzá a szobamérsékletű ( nem folyékony vajat), a mogyoróaromát és a kakaóport. Jól dolgozzuk össze az egész masszát, majd egy sütőpapírral bélelt tepsi aljába nyomkodjuk téglalap formára. Tegyük be a hűtőbe 2-3 órára. Ezután készítsük el a csokimázat a tetejére. Vízgőz felett olvasszuk meg a csokoládét és a kókuszolajat. Hagyjuk kicsit visszahűlni, hogy langyos legyen, majd egyenletesen kenjük el a sütemény tetején. Tegyük vissza a hűtőbe legalább egy-két órára hogy a csokimáz teljesen megkössön rajta, majd ezután szeletelhetjük.
Tápérték 1 szeletben ( 30 szeletre vágva)
kcal: 164.33
fehérje: 2.88
szénhidrát: 9.15
zsír: 12.81
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: