Az őszi hónapok sztárja nálam az almás pite. Készítsétek el Ti is, hiszen ez a sütemény paleo, gluténmentes, cukormentes, és szénhidrát csökkentett, diétás étrendbe is beilleszthető. Viheted akár vendégségbe is (leteszteltem), garantált sikered lesz azok körében is akik, a hagyományos, nem diétás ízeket kedvelik.

Az eredeti recept ITT.

 

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Tészta hozzávalói:

  • 200 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 50 g eritrit
  • 1 g  himalaya só 
  • 60 g  folyékony kókuszolaj
  • 25 g kókuszkrém
  • 3 db M-es tojás
  • 30 g frissen facsart citromlé
  • +10 g Szafi Reform gluténmentes csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz
  • + tojás a lekenéshez

Töltelék hozzávalói:

  • 800 g alma
  • 60 g eritrit
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

Külön edénybe mérjük ki és keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat. Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük, míg a tölteléket összeállítjuk.

Az almákat pucoljuk meg, és reszeljük le. Hagyjuk állni 10 percig, majd alaposan nyomkodjuk ki. Ezután ízesítsük az eritrittel és a fahéjjal.

A tészta 2/3-át nyújtsuk ki téglalap alakúra. Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Egyenletesen oszlassuk el a tölteléket a tetején. 

A maradék tésztát is nyújtsuk ki, és derelye vágóval vagy egy éles késsel vágjunk csíkokat belőle, és rácsozzuk be a süteményt. A tésztán levő tésztát egy szilikonos ecset segítségével kenjük le tojással.

180 fokra előmelegített sütőben süssük 35 percig. Ha kihűlt szórjuk meg porrá őrölt eritrittel és vágjuk 25 szeletre.

Tápérék 1 szeletben (25 szelet esetén):

kcal: 75.23

fehérje: 1.66 g

szénhidrát: 8.38 g

zsír: 3.54 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment