Imádom ezt a kifli, kenyér receptet. Igazán laktató és gluténmentes diétában is fogyasztható. Most kiflit készítettem belőle, amit a rétegek között egy kevés kacsazsírral, majd a második sütés alkalmával libazsírral kentem meg. Isteni puha vajas ízt ad neki, és olyan minimális zsír kell hozzá, hogy diétában is nyugodtan. fogyaszthatjuk.

Eredeti recept ITT.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 8 kiflihez:

  • 200 g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék 
  • 80 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 4 g himalájai só
  • 30 g fehérborecet
  • 340 g langyos víz
  • + 5 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 6-8 g kacsazsír vagy libazsír vagy kókuszolaj

Hozzávalók a tetejére:

  • 30 g cheddar sajt ( ez el is hagyható)

Sütés előtti kenéshez :

  • 1 g kókuszolaj

 

Elkészítés:


Külön edényben keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat. Öntsük őket egybe és dolgozzuk csomómentesre. Pihentessük a tésztát 10 percig. 
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit. Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk négy részre. Mindegyiket nyújtsuk ki kör alakúra. Egy lapot kenjünk meg egy szilikonos ecset segítségével egyenletesen a zsírral, majd helyezzük rá a másik kör alakú lapot. Ugyanígy járunk el a másik két adagunkkal. Egyiket megkenjük a zsírral, és erre helyezzük a másik lapot. Mindkét körlapot vágjuk 4 egyenlő cikkre. A hosszabbik oldalánál fogva szorosan tekerjük fel. A tetejét kenjük le kókuszolajjal és szórjuk meg a sajttal.
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó – felső programon 40 percig süssük.

Tápérték 1 kifliben:

kcal: 134.3

fehérje: 3.4

szénhidrát: 21.12

 zsír: 2.55
 

Write a comment