Gyors karácsonyi desszert, ami amellett, hogy gluténmentes, paleo még tojásérzékenyek és vegánok is fogyaszthatják.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 12 darabhoz (datolyás):
- 160 g datolya
- 140 g mandula őrlemény
- 10 g kókuszolaj
- 70 ml frissen facsart narancslé
- 10 g útifűmaghéjliszt
- kevés víz
- 30 g mandula őrlemény a forgatáshoz
Hozzávalók 8 darabhoz ( mazsolás):
- 160 g mazsola
- 100 g kesudió
- 10 g kókuszolaj
- 90 ml frissen facsart narancslé
- 10 g zsírszegény holland kakaópor
- 10 g útifűmaghéjliszt
- rumaroma (elhagyható)
- 20 g zsírszegény holland kakaópor a forgatáshoz
Elkészítés (datolyás):
A datolyát kimagozzuk, és apróra vágjuk. Minden hozzávalót aprítógépbe tesszük, és addig aprítjuk, amíg teljesen krémes nem lesz. Nekem az aprítóban nem lett teljesen krémes, így átraktam egy magas falu edényben, és botmixerrel pürésítettem teljesen krémesre. Ezután 30 percre hűtőbe tettem. Kivéve a hűtőből egyforma golyókat formáztam belőle, és meghempergettem a mandula őrleményben. Ezután érdemes hűtőbe tenni pár órára, akár egy éjszakára is, hogy teljesen összeérjenek az ízek.
Elkészítés (mazsolás):
Minden hozzávalót aprítógépbe tesszük, és addig aprítjuk, amíg teljesen krémes nem lesz. Nekem az aprítóban nem lett teljesen krémes, így átraktam egy magas falu edényben, és botmixerrel pürésítettem teljesen krémesre. Ezután 30 percre hűtőbe tettem. Kivéve a hűtőből egyforma golyókat formáztam belőle, és meghempergettem a kakaóporban. Ezután érdemes hűtőbe tenni pár órára, akár egy éjszakára is, hogy teljesen összeérjenek az ízek.
Tápérték 1 darabban (datolyás):
kcal: 138.59
fehérje: 4.23 g
szénhidrát: 11.3 g
zsír: 8.4 g
Tápérték 1 darabban ( mazsolás):
kcal: 159,75
fehérje: 3.72
szénhidrát: 18.53
zsír: 8.26
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: