Akik ismernek, azok már jól tudják, hogy két dolognak nem tudok ellenállni: az otthoni cukrászdai fagyinak és a Nagymamám zserbójának. A Nagymamám 80. születésnapját ünnepeltük, és mint mindig most is zserbóval várt minket. Mivel én egy ideje a „flexible diet” híve vagyok, nem okoz lelkiismeret furdalást, hogy évente körülbelül 4-5 alkalommal zserbóval lakjak jól.
Most a reggelimet a süteményhez igazítottam, és a cukros, szénhidrát dús egy szelet süteményemhez készítettem egy alacsony szénhidrát tartalmú, magas fehérje tartalmú reggelit!
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 100 g zsírszegény túró
- 1 tojás
- 30 g Peak palacsintapor
- 20 g cukormentes mandulatej
- 10 g dió
- 20 g eritrit
- 1 csipet szódabikarbóna
Hozzávalók a tetejére:
- fél őszibarack vagy sárgabarack
- 2 kocka paleo étcsokoládé
- 10 g dió
- 20 g eritrit
- 50 g házi cukormentes sárgabarack lekvár ( recept ITT)
- 2 szelet zserbó ( diéta szerint) ( zserbó receptek ITT)
Elkészítés:
A diót az eritrittel daráljuk össze egy kávédarálóban. Ezután minden hozzávalót keverjünk össze, és adjuk hozzá az darált diós eritritet. Keverjük csomómentesre. A gofri sütőt egy szilikonos ecset segítségével kenjük ki kókuszolajjal és öntsük bele a masszát. Süssük készre. A tetejére először a diót és az eritritet daráljuk össze egy kávédarálóban. A megsült gofrit tegyük ki egy tányérra, kenjük meg a cukormentes lekvárral, szórjuk meg a darált dióval. Díszítsük a barackkal, a csokoládéval, és ízlés szerint kockára vágott zserbóval.
Tápérték 1 gofriban ( az egy szelet zserbó sütemény nélkül)
kcal: 253
fehérje: 18 g
szénhidrát: 18 g
zsír: 13 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
/ A recept a Peakshop.hu oldalon is megjelent./