Nincsenek termékek a kosárban.
Nagyon ritkán eszem virslit, lényegében évente egyszer veszek, újév környékén. Most paleo hotdog kiflibe tettem, isteni finom lett.
Hozzávalók (2 kis kiflihez)
- 75 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett, gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 2 g himalája só
- 15 g frissen facsart citromlé
- 5 g folyékony kókuszolaj
- 1 db M-es tojás
- 50 g víz
- + 3 g bambuszrost liszt vagy Szafi Reform szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz
Sütés előtti kenéshez :
- 5 g tojásfehérje (természetesen kókuszolajjal is lekenhető!)
Elkészítés:
Külön edénybe mérjük ki a folyékony és száraz hozzávalókat. Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 10 percig. Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és készítsük elő a kenéshez használt tojásfehérjét. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 4 egyenlő súlyú darabra. Készítsünk belőlük kis gombócokat és formázzuk 15 cm hosszú bagett alakúra. Lapítsuk el őket kb. 5 cm szélesre és rakjuk a tesire. Kenjük le a tojásfehérjével (vagy kókuszolajjal) Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó-felső program) 40 perc. Vegyük ki a tepsiből rácson hagyjuk kihűlni. Én két darab mini koktél frankfurti virslivel (nem paleo!)( glutén és adalékanyag mentes), kígyóuborkával, jégsalátával, bébispenóttal, és egy kevés paleo mustárral töltöttem meg.
Tápérték 1 darab kifliben ( töltelék nélkül)
kcal: 182.85 g
fehérje: 6.72 g
szénhidrát: 18.41 g
zsír: 6.43 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: