Barion Pixel

A darált mandula, a lenmag és a tojás teszi ki a kenyeret, így magas fehérje tartalmú, és alacsony szénhidrát tartalmú étel. Tökéletes lehet reggelire mogyoróvajjal vagy házi lekvárral.

Hozzávalók:

  • 100 g darált mandula
  • 20 g kókuszliszt
  • 20 g lenmag ( vagy őrölt lenmag)
  • 1 csipet só
  • 2 g sütőpor
  • 2 tojás
  • 15 g kókuszolaj
  • 1 evőkanál eritrit
  • 1/2 evőkanál almaecet
  • 20 g cukormentes mandulatej

Elkészítés:

A száraz és a folyékony hozzávalókat keverjük össze külön edényben. Ezután öntsük össze, és keverjük el csomómentesre. Egy kenyér formát vagy őzgerinc formát béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük bele  a masszát. Nekem az őzgerinc forma nagyjából félig lett, de nem folyik a tészta, így szépen megáll benne. Előmelegített sütőben 185 fokon 40 percig sütöttem. Ha teljesen kihűlt szeleteljük. Házi lekvárral fogyasztottam. 

Tápérték 100 grammban:

kcal: 383.5

fehérje: 17.32 g

szénhidrát: 6.14 g

zsír: 31.67 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

 

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...