A darált mandula, a lenmag és a tojás teszi ki a kenyeret, így magas fehérje tartalmú, és alacsony szénhidrát tartalmú étel. Tökéletes lehet reggelire mogyoróvajjal vagy házi lekvárral.
Hozzávalók:
- 100 g darált mandula
- 20 g kókuszliszt
- 20 g lenmag ( vagy őrölt lenmag)
- 1 csipet só
- 2 g sütőpor
- 2 tojás
- 15 g kókuszolaj
- 1 evőkanál eritrit
- 1/2 evőkanál almaecet
- 20 g cukormentes mandulatej
Elkészítés:
A száraz és a folyékony hozzávalókat keverjük össze külön edényben. Ezután öntsük össze, és keverjük el csomómentesre. Egy kenyér formát vagy őzgerinc formát béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük bele a masszát. Nekem az őzgerinc forma nagyjából félig lett, de nem folyik a tészta, így szépen megáll benne. Előmelegített sütőben 185 fokon 40 percig sütöttem. Ha teljesen kihűlt szeleteljük. Házi lekvárral fogyasztottam.
Tápérték 100 grammban:
kcal: 383.5
fehérje: 17.32 g
szénhidrát: 6.14 g
zsír: 31.67 g
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: