Húsvéti kalács kicsit újragondolva. Isteni finom lett, és természetesen gluténmentes és szénhidrát csökkentett. Eredeti recept ITT.


Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 200 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
  • 80 g Szafi Refrom kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 100 g eritrit
  • 2 g Szafi Reform himalaya só
  • 1 csapott kk. Szafi Reform vanília őrlemény
  • 30 g fehérborecet
  • 340 g langyos víz
  • + 3 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és formázáshoz (Szafi Reform bambuszrost liszt ITT!)
  • tojás a lekenéshez ( vagy sárgabarack lekvár)

Elkészítés:

Külön edénybe mérjük ki és keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.

Ezután öntsük őket egybe és robotgép dagasztószárával vagy kézzel alaposan dagasszuk meg.

Pihentessük 10 percig.

Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen alaposan gyúrjuk át a tésztát és osszuk 8 egyenlő súlyú darabra.
Gyúrjunk minden tészta darabból kis gombócokat, majd sodorjunk belőlük rudakat. Hosszában vágjuk ketté, csavarjuk össze, majd tekerjük fel csiga alakban és tegyük muffin formába.

Kenjük le tojással ( ha vegán vagy lekvárral) és szórjuk meg eritrittel a tetejét.

Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük.

Tápérték 1 darabban:

kcal: 113.87

fehérje: 3.27 g

szénhidrát: 20.73 g

zsír: 0.48 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment