Húsvéti kalács kicsit újragondolva.
Isteni finom lett, és természetesen gluténmentes, cukormentes és szénhidrát csökkentett. Eredeti recept ITT.
Ha további tippeket, recepteket szeretnél, az oldalon rengeteg recept közül válogathatsz.
Online, személyi edzésre is van lehetőség csatlakozni, erről részletesebben is olvashatsz, ha IDE kattintasz.
Hozzávalók 8 darabhoz:
- 200 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
- 80 g Szafi Refrom kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 100 g eritrit
- 2 g Szafi Reform himalaya só
- 1 csapott kk. Szafi Reform vanília őrlemény
- 30 g fehérborecet
- 340 g langyos víz
- + 3 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és formázáshoz
- tojás a lekenéshez (ha nem vagy vegán) ( vegánoknak: sárgabarack lekvár)
Elkészítés:
Külön edénybe mérjük ki és keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat.
Ezután öntsük őket egybe és robotgép dagasztószárával vagy kézzel alaposan dagasszuk meg.
Pihentessük 10 percig.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen alaposan gyúrjuk át a tésztát és osszuk 8 egyenlő súlyú darabra.
Gyúrjunk minden tészta darabból kis gombócokat, majd sodorjunk belőlük rudakat. Hosszában vágjuk ketté, csavarjuk össze, majd tekerjük fel csiga alakban és tegyük muffin formába.
Kenjük le tojással ( ha vegán vagy lekvárral) és szórjuk meg eritrittel a tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon 45-50 percig sütjük.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 113.87
fehérje: 3.27 g
szénhidrát: 20.73 g
zsír: 0.48 g