Paleo szénhidrát csökkentett édes péksütemény reggelire. Egy hideg növényi tejes kakaóval és pár szem eperrel és kókuszvajjal fogyasztottam. Mennyei volt. A receptet már korábban is elkészítettem, akkor csiga és kifli készült belőle. A recept ITT található.
Az eredeti recept ITT található.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók a tésztához (8 darabhoz):
- 200 g Szafi Reform szénhidrát csökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 1 g (csipet) Szafi Reform himalaya só
- 2 db M-es tojás
- 4 db tojásfehérje ( 108 g tojásfehérje)
- 20 g almaecet
- 20 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj
- 70 g langyos víz
- 10 g eritirt
- +5 g Szafi Reform szénhidrát csökkentett gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék a nyújtáshoz
- kókuszolaj a lekenéshez
Hozzávalók a töltelékhez:
- 10 g Szafi Reform zsírszegény holland kakaópor
- 30 g eritrit
- 60 g őrölt bokormogyoró
- 60 g cukormentes mandulatej
Hozzávalók a lekenéshez:
- tojás
Elkészítés:
Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, keverjük el kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze.Pihentessük 10 percig. Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit.Keverjük össze a töltelék hozzávalóit.
A tésztát osszuk két részre, és nyújtsuk egyforma kör alakúra. Az egyik lapot kenjük meg a mogyorós krémmel, de arra figyeljünk, hogy a széleit hagyjuk ki. Helyezzük rá a másik kör alakú tésztát. Vágjuk 8 darab egyforma cikkre, majd a hosszabbik oldalán kezdve tekerjük fel. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a kifliket. Kenjük le tojással a tetejét.
Előmelegített 180 fokos sütőben, alsó-felső programon 35-40 percig süssük.Rácson hagyjuk kihűlni.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 183.02
fehérje: 6.86 g
szénhidrát: 12.95 g
zsír: 9.54 g