Lapul a konyhában pár túlérett banán, amit már szíved szerint kidobnál? Ne tedd! Süss belőle banánkenyeret. Érett banánom volt, de püspökkenyér formám nem, így muffinok lettek belőle. A zöld banán liszt gluténmentes, paleo, és magas a rezisztens keményítő tartalma, mely a bélflóra építésben is hasznos.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 9 darabhoz:

  • 2 darab érett banán
  • 2 tojás
  • 70 g kókuszjoghurt
  • csipet só
  • 20 g eritrit
  • 20 g vaníliás eritrit
  • vanília aroma
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 g mazsola
  • 40 g apróra tört dió
  • 60 g zöldbanánliszt

Elkészítés:

A banánokat pépesítjük. Majd hozzákeverjük a tojásokat, az édesítőt, a vaníliás édesítőt a csipet sót, a kókuszjoghurtot, a vanília aromát, a sütőport. Beleszórjuk a mazsolát és a diót. Végül hozzákeverjük a lisztet. Csomómentesre keverjük az egészet, és 9 szilikonos muffin formát megtöltünk vele. Előmelegített sütőben 180 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. (sütőfüggő)

Tápérték 1 darab muffinban:

kcal: 112.89

fehérje: 2.98 g

szénhidrát: 15.03 g

zsír: 5.03 g

 

 

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment