Még nyáron készítettem ezeket a muffinokat, mikor pár napra elutaztam. S.O.S szerettem volna valami sütit sütni, de már teljesen üres volt a hűtő. Milyen jó, hogy ehhez a muffinhoz a liszten kívül szinte csak alap élelmiszerekre van szükség, ami az én konyhámban mindig van 🙂 Ráadásul a muffin gluténmentes, cukormentes és vegán.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók (8 darabhoz):
- 330 g víz
- 20 g frissen facsart citromlé
- 20 g Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő (60 g cukornak megfelelő kristályos édesítő)
- 250 g Szafi Free csökkentett szénhidrát-tartalmú muffin/piskóta lisztkeverék
- 2 g só
Ízlés szerint:
- 1 citrom reszelt héja (vagy narancs héja)
- 1 marék aprított hozzáadott apróra vágott paleo étcsokoládé
- 1 marék vegyed erdei gyümölcs
Elkészítés:
A fenti hozzávalókat keverjük ki (úgy, hogy muffin esetén az aprított csokit, és gyümölcsöt csak a végén keverjük hozzá), majd adagoljuk szilikonos muffin formába és előmelegített sütőben 180 fokon süssük készre kb. 35-40 perc alatt.
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz: