Barion Pixel

 

Kivételesen teljes mértékben követtem Szafi oldalán meglévő receptet. IDE kattintva megtalálható.

Ajándékba készítettem, így nem lett felvágva, de azt mondták nagyon finom volt. 🙂

 

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók a tésztához (1 rúd)

  • 125 g Szafi Free Expressz lisztkeverék
  • 20 g Szafi Reform por eritrit ( nagyon fontos, hogy por állagú legyen)
  • 0,5 g Szafi Reform himalaya só
  • 10 g almaecet (vagy frissen facsart citromlé)
  • 140 g szoba hőmérsékletű víz
  • narancslé a lekenéshez

Hozzávalók a mákos töltelékhez ( 1 rúd)

  • 65 g víz
  • 65 g Szafi Reform kristályos eritrit
  • 87 g darált mák
  • 5 g Szafi Reform útifűmaghéj
  • 35 g mazsola (vagy más aszalvány) – ki is hagyható, de úgy 5 perccel tovább kell sütni!
  • 10 g bio reszelt citromhéj

Hozzávalók a diós töltelékhez: (1 rúd)

  • 35 g víz
  • 65 g Szafi Reform kristályos eritrit
  • 87 g darált dió
  • 7 g Szafi Reform útifűmaghéj
  • 35 g mazsola (vagy más aszalvány)  ki is hagyható, de úgy 5 perccel tovább kell sütni!
  • 10 g reszelt bio citromhéj

Elkészítés:

Elsőként készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a mákot vagy darált diót, citromhéjat, mazsolát és útifűmaghéjat. Forraljuk fel a vizet az édesítővel. (ahogy felforrt rögtön zárjuk el, hogy ne párologjon el a víz!) Majd öntsük rá az összekevert száraz összetevőkre a forró folyadékot és alaposan kavarjuk össze. Tegyük hideg helyre, hogy teljesen kihűljön, még langyosan se használjuk, mert ellágyítja a tésztát és el fog szakadni.

Állítsuk össze a tésztát. Mérjük ki egy edénybe a folyékony összetevőket, majd adjuk hozzá a sót/édesítőt keverjük jól el, végül a liszttel együtt gyúrjuk jól össze (először nagyon lágy lesz a tészta, de kb. 2 perc alatt gyúrhatóvá válik, nem kell hozzáadni plusz lisztet!). Összeállítás után 5 percig pihentessük a tésztát. Majd nyújtsunk belőle 24×20 cm-es lapot. Töltsük meg a választott töltelékkel, morzsoljuk rá úgy hogy a széleitől 1,5 cm szabad helyet hagyjunk ki, a felső végétől pedig 3,5 cm-t. Miután rásimítottuk a tölteléket, hajtsuk be a (rövidebb) oldalsó széleket. Végül amennyire csak lehet szorosan tekerjük fel a hosszanti oldaláról, majd fektessük olajjal lekent zsírpapírra. Az olajozás avégett fontos, hogy ne ragadjon rá a narancslével lekent tészta! Kenjük le narancslével, majd szívószállal szúrjuk meg a tetejét 7 helyen. Előmelegített 180 fokos sütőben 45 percig süssük. Fél óra leteltével újra kenjük le narancslével, és úgy süssük az utolsó 15 percet. (Mazsola nélküli verziókat 5 perccel tovább kell sütni!) A tészta még puha mikor kivesszük de, ahogy hűl ki, úgy fog keményedni. Nem lesz nyers! Rácson hagyjuk langyosra hűlni!

Mákos bejgli tápértékei 100 grammonként:

  • Energia: 202 kcal
  • Fehérje: 6,4 g
  • Zsír: 7,6 g
  • Szénhidrát: 25,2 g

Diós bejgli tápértékei 100 grammonként:

  • Energia: 221 kcal
  • Fehérje: 6 g
  • Zsír: 10,8 g
  • Szénhidrát: 22,9 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...