Nincsenek termékek a kosárban.
Úgy adódott, hogy nagy mennyiségben került hozzám friss spenót. Ami alap esetben simán elfogy, ha bébispenót lenne. De ez nem az volt. A bébi spenótót én napi szinten fogyasztom salátaként, de ez nálam nem igazán fogy. Így gyorsan csináltam belőle egy nagy adag spenót főzeléket, ami egészséges, gyorsan elkészíthető és vegán étrendbe is beilleszthető, ha más felétet készítünk hozzá. (a tojás természetesen nem vegán!) Emellett glutén és laktózmentes diétába is beilleszthető.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 250 g friss spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 g rizstejszín ( vagy bármilyen növényi tejszín, de úgy változik a tápértéke)
- 40 g sörélesztő pehely ( vagy parmezán sajt, de úgy változik a tápérték és nem lesz vegán)
- himalájai só
- feltéthez (ami ízlés és diéta szerint változhat) : tojás, őrölt kurkuma, nigella mag, kevés olívaolaj
Elkészítés:
Egy lábasba felteszünk egy evőkanálnyi sóval vizet forrni. A spenótleveleket a forrásba lévő vízbe helyezzük 2 percig, majd kiszedjük és hideg vízbe tesszük 2 percig.
Egy magas falú edénybe tesszük a spenótot egy fél merőkanálnyit teszünk hozzá a főzővízből. Hozzáadjuk a tejszínt és egy gerezd összenyomott fokhagymát. Az egészet botmixerrel pürésítjük. Egy lábasba alacsony lángon felforraljuk, és belekeverjük a sörélesztőpelyhet. Ízlés szerint még sóval ízesítjük.
Feltétként egy tükörtojást sütünk egy teáskanálnyi kókuszolajon vagy olívaolajon. A tükörtojást én egy kevés kurkumával, sóval és nigella maggal ízesítettem.
Tápérték 1 adagban ( 1 tükörtojással)
kcal: 205
fehérje: 19 g
szénhidrát: 5 g
zsír: 11 g