Nincsenek termékek a kosárban.
Tökéletes húsmentes ebéd lehet, ha valami édesre vágynál. A gombóc vegán, laktózmentes, gluténmentes és könnyen elkészíthető.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók ( 2 kis adag)
- 100 g köles
- 200 g víz + 50 g kókusztej keveréke
- 40 g eritrit
- 1 evőkanál Szafi Reform kókuszos desszert krémalap por
- vanília aroma
- csipet só
Hozzávalók a morzsához:
- 4 evőkanál zabkorpa (vagy földimandula panír, ami gm)
- 4 evőkanál eritrit
Hozzávalók a díszítéshez:
- 2 szem eper
- pár szem áfonya
- pár szem földimogyoró
- 4 evőkanál kókuszjoghurt eritrittel ízesítve
Elkészítés:
A kölest a vízzel, kókusztejjel és egy csipet sóval tedd fel főni, és főzd teljesen puhára. Közben keverd bele az eritritet. Tedd bele az 1 evőkanál Szafi Reform kókuszos desszert krémalap por alapot és a vanília aromát. Hagyd egy kicsit hűlni, addig készítsd el a morzsát. Ez sok minden lehet : pirított Szafi Reform süteményliszt, zabkorpa, földimandula panír stb. Nekem zabkorpa volt itthon, így azzal készítettem. Száraz serpenyőben megpirítottam a zabkorpát, közben figyeltem és kevergettem, hogy ne égjen le az alja. Ha kicsit kihűlt belekevertem az eritritet is. Ebben hempergettem meg a gombócokat. A kihűlt masszából 10 egyforma kis gombócot gyúrtam, majd az elkészült morzsában megforgattam. Eperrel, áfonyával és pár szem földimogyoróval díszítettem. Fogyaszthatunk hozzá eritrittel / vanília aromával/fahéjjal kikevert kókuszjoghurtot is.
Tápérték 1 adagban ( zabkorpás morzsával, dekoráció nélkül)
kcal: 244
fehérje: 7 g
szénhidrát: 64 g
zsír: 3 g