Ha nem tudod mit kezdj a túlérett banánokkal, akkor itt egy tuti recept, hogyan használd fel őket. Egy laktató, de egészséges desszert vagy reggeli kicsiknek és nagyoknak.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók egy kisebb méretű banánkenyérhez:
- 2 érett banán
- 1 tojás
- 50 ml kókusztej ( vagy más növényi tej)
- 30 g mogyoróvaj ( 100%-os mogyoróvaj)
- 1 csipet só
- egy kevés vanília aroma, vagy egy vanília rúd kikapart magjai
- 30 g eritrit
- 1 csomag sütőpor
- 120 g zöldbanán liszt
- ízlés szerint lehet adni hozzá őrölt fahéjat, kardamomot, őrölt szerecsendiót ( én ezeket most kihagytam)
- adhatunk hozzá magas kakaótartalmú étcsokoládét vagy aszalványokat is ( így már erősen változik a tápértéke, ezért én ezeket most kihagytam)
Hozzávalók a tetejére:
- 1/2 banán
- 2 teáskanál mogyoróvaj
Elkészítés:
A banánt villával pépesre nyomkodtam. Majd az összes hozzávalót hozzáadtam és egyneművé kikevertem. Egy kisebb kenyérformát vagy egy püspökkenyér formát kibéleltem sütőpapírral. Én most püspökkenyér formában sütöttem, így alufóliával és egy hőálló kis edénnyel leválasztottam a felét. ( ha nem szeretnénk így tenni, akkor a mennyiségeket duplázzuk meg, és süssünk teljes adag banánkenyeret)
Egyenletesen öntsük a formába a masszát. Egy fél banánt vágjunk el hosszába, és tegyük a massza tetejére. Két teáskanálnyi mogyoróvajjal locsoljuk meg. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt süssük készre. Rácson hagyjuk kihűlni és utána szeleteljük.
Tálalhatjuk mogyoróvajjal, cukormentes lekvárral (házi lekvár recept ITT), gyümölcsökkel. Nekem ez a mennyiség 4 adagra volt elég.
Tápérték 1 kis méretű banánkenyérben:
kcal: 1011
fehérje: 24 g
szénhidrát: 173 g
zsír: 26 g