A linzer szerintem az egyik legjobb apró süti, mert mindenki szereti, és fém dobozban sokáig eláll. Ráadásul sok féle képen elkészíthető. Bátran próbáljátok ki más gyümölcslekvárral is!
Hozzávalók (20 darabhoz):
– 100 g darált mandula
– 50 g zabliszt
– 50 g Dia- wellness sütőliszt
– 1 kávéskanál sütőpor
– 25 g darált eritrit
– 1 tojássárgája
– 30 g kókuszolaj
– kb 1 dl cukormentes mandulatej ( más növényi tej is jó)
– pár csepp vanília aroma, vagy vanília rúd kikapart magja
Hozzávalók a töltelékhez:
– házi cukormentes sárgabaracklekvár ( ez alapján készítettem) ( vagy cukormentes lekvár ITT)
– vagy lekvár helyett használhatunk cukormentes mogyoróvajat ( házilag így készítsd) vagy mandulavajat vagy cukormentes kakaós mogyorókrémet ( házilag így készítsd)
Elkészítés:
A mandulát, a liszteket, a sütőport, és az eritritet keverjük össze. Majd ehhez adjuk a tojássárgáját és a kókuszolajat, és a mandulatejet és a vanílilát.. Figyeljünk rá, hogy a kókuszolaj ne legyen nagyon híg, hanem olyan állagú, hogy a lisztekkel el tudjuk morzsolni.Ha nagyon száraz a tészta adjunk hozzá pár evőkanál hideg vizet. Gyúrjunk belőle tésztát, majd nyújtsuk ki 3 mm vastagságúra. Linzerszaggatóval szaggassuk ki, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon, előmelegített sütőben, kb 10- 12 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt két darabot lekvárral ragasszunk össze. A tetejét tálaláskor megszórhatjuk por eritrittel.
Tápérték 1 darabban:
kcal: 67.73
fehérje: 2.53 g
szénhidrát: 3.46 g
zsír: 4.71 g