A linzer szerintem az egyik legjobb apró süti, mert mindenki szereti, és fém dobozban sokáig eláll. Ráadásul sok féle képen elkészíthető. Bátran próbáljátok ki más gyümölcslekvárral is!

Hozzávalók (20 darabhoz):

– 100 g darált mandula

– 50 g zabliszt ( zabpehelyliszt ITT)

– 50 g Dia- wellness sütőliszt ( Dia-Wellness liszt ITT)

– 1 kávéskanál sütőpor  ( foszfátmentes sütőpor)

– 25 g darált eritrit  (eritrit ITT)

– 1 tojássárgája 

– 30 g kókuszolaj ( kókuszolaj ITT)

– kb 1 dl cukormentes mandulatej (mandulatej ITT) ( más növényi tej is jó)

– pár csepp vanília aroma, vagy vanília rúd kikapart magja

Hozzávalók a töltelékhez:

– házi cukormentes sárgabaracklekvár  ( ez alapján készítettem) ( vagy cukormentes lekvár ITT)

– vagy lekvár helyett használhatunk cukormentes mogyoróvajat ( házilag így készítsd) vagy mandulavajat vagy cukormentes kakaós mogyorókrémet ( házilag így készítsd)

Elkészítés:

A mandulát, a liszteket, a sütőport, és az eritritet keverjük össze. Majd ehhez adjuk a tojássárgáját és a kókuszolajat, és a mandulatejet és a vanílilát.. Figyeljünk rá, hogy a kókuszolaj ne legyen nagyon híg, hanem olyan állagú, hogy a lisztekkel el tudjuk morzsolni.Ha nagyon száraz a tészta adjunk hozzá pár evőkanál hideg vizet. Gyúrjunk belőle tésztát, majd nyújtsuk ki 3 mm vastagságúra. Linzerszaggatóval szaggassuk ki, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon, előmelegített sütőben,  kb 10- 12 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt két darabot lekvárral ragasszunk össze. A tetejét tálaláskor megszórhatjuk por eritrittel.

Tápérték 1 darabban:

kcal: 67.73

fehérje: 2.53 g

szénhidrát: 3.46 g

zsír: 4.71 g

 

image-1_19.jpg

image-1_20.jpg

Write a comment