Hozzávalók 12 darab muffinhoz:

– 15 dkg kókuszolaj
– 10 dkg eritrit
– 1 evőkanál vaníliás eritrit
– 2 db tojás
– 15 dkg zabliszt (gluténérzékenyeknek gluténmentes zabliszt, vagy GM zabpehely darálva)
– 1 csomag sütőpor
– 15 dkg darált dió
– 1 dl cukormentes mandulatej
– 3 evőkanál cukormentes házi sárgabaracklekvár
– 12 teáskanál cukormentes házi sárgabaracklekvár (muffinonként 1 kávéskanál)  ( recept ITT)

Tetejére:

– 3 csík cukormentes magas kakaótartalmú étcsokoládé

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverjük habosra a kókuszolajat az eritrittel, illetve a vanillincukorralAdjuk hozzá egyenként a tojásokat, és keverjük addig, amíg homogén elegyet kapunk.
A lisztet dolgozzuk el jól a sütőporral és a darált dióval. Keverjünk hozzá három evőkanál baracklekvárt, majd adagoljuk folyamatos keverés mellett a tojásos masszához a tejjel együtt.
A szilikonos muffinformába félig adagoljuk a tésztát.Szórjunk a tetejére darált diót, és tegyünk mindegyik közepébe egy teáskanál lekvárt. Süssük előmelegített sütőben 180 °C-ra 20 percig.
Az étcsokoládét feldaraboltam, és a muffinok tetejére szórom, majd további 5 percig sütöm.
Tápérték 1 muffinban:

kcal: 267.32

fehérje: 5.54 g

szénhidrát: 11.98 g

zsír: 22.58 g
image-1_39.jpg
image-1_38.jpg

Write a comment