Nincs húsvét répatorta nélkül! Igaz most nem torta formában, hanem apró sütemény formában sült. A dió pedig igazán különlegessé teszi.

Hozzávalók 8 kis darabhoz:

– 125 g nyers sárgarépa

– 40 g eritrit

– 1 db tojás

– 5 g szódabikarbóna

– 75 g darált dió

– 1 kávéskanál fahéj

– 1 kávéskanál szerecsendió

– 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék

– 3 g sütőpor

– 30 g zabliszt

– 20 g Szafi Fitt süteményliszt

– 1 dl cukormentes mandulatej

Elkészítés:

A répát lereszelem, és a többi hozzávalóval együtt összekeverem. Szilikonos muffin vagy sütemény sütőformába teszem, és előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt készre sütöm. Nekem 8 darab lett, sütemény formában sütve, ami kisebb mint a muffin formák.

Tápérték 1 darabban:

kcal: 102.74

fehérje: 3.69

szénhidrát: 6.11

zsír: 6.79

01f776a9b1294d1013f34734a5884920bd8dfa182c.jpg

013dbb84a6aa990dc25fde9ccfd42d0d57daa91208.jpg

017aaaab53217e2791748a49a336655917cea232e7.jpg

 

01a2b09cacd728a1b0536d83e051dc69dd399ddd86.jpg

 

Write a comment