Akár karácsonyi gasztro ajándékként is megállja a helyét, ezek a mézeskalács ízű kekszek. Illetve én majd a reggeli zabkásás, vagy egyéb ” müzli tányéros” reggelim díszítésére fogom használni. Mézeskalács receptet IDE KATTINTVA találtok. A képeknél látható, hogy a sütőtökös fehérje pudingomhoz milyen jól ment. A fehérje puding receptjéért KATTINTS IDE!

Hozzávalók: ( kb. 6 darab nagy mézihez)

  • 30 g kókuszliszt
  • 20 g Biotech USA Iso Whey Zero mézeskalács ízű fehérjepor
  • 15 g tápióka keményítő
  • 3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 tojás
  • 15 g kókuszolaj

+ a forgatáshoz porrá őrölt vaníliás eritrit

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat elkeverjük egy tálban. Ehhez hozzáadjuk a tojást, és a folyékony kókuszolajat. Összegyúrjuk a tésztát, majd minimum fél órára hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk 3 mm vastagra, kiszaggatom tetszőleges formákra. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütöm. Ha megsült, még melegen megforgatom porrá őrölt vaníliás eritritben. Használhatunk fahéjasat, vagy sima eritritet is.

Tápérték 1 darabban:

kcal: 69.13 g

fehérje: 5.03 g

szénhidrát: 3.39 g

zsír: 4.01 g

img_8661

15284067_370228049998389_7799452849863353364_n

img_8660

img_8659

img_8658

img_8656

img_8657

img_8655

Write a comment