A mogyoróvaj függőségem azt hiszem nem újdonság. Imádom, de maximum a reggeli zabkásámra kerül, egyébként pedig magában kanalazgatom… Na de most került süteménybe is. 🙂 A kép megtévesztő, csak a forma linzer, inkább nevezném egy krémmel töltött keksznek, ami ráadásul mézeskalács ízű! A mogyoróvaj helyett lehet csokikrémmel tölteni is. Mogyoróvajat házilag is tudsz készíteni, a receptért KATTINTS IDE! Házi nutella receptet, pedig IDE KATTINTVA találsz! A kekszek egyébként önmagukban is nagyon jók, karácsonyi mintákkal kiszúrva, a receptet, ITT MEGTALÁLOD! A kekszek tápértékét most nem darabra adtam meg, mert ez függ, hogy mekkora a kiszúrod, illetve én ebből most sima kiszúróval is készítettem, a fent említett recept alapján. Így nem tudom hány darab lett.

Hozzávalók:  

  • 30 g kókuszliszt
  • 20 g Biotech USA Iso Whey Zero mézeskalács ízű fehérjepor
  • 15 g tápióka keményítő
  • 3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 tojás
  • 15 g kókuszolaj

+ a töltelékhez 1 teáskanál mogyoróvaj

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat elkeverjük egy tálban. Ehhez hozzáadjuk a tojást, és a folyékony kókuszolajat. Összegyúrjuk a tésztát, majd minimum fél órára hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk 3 mm vastagra, kiszaggatom linzerszaggatóval. Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütöm. Ha megsült, az alját megkenem egy teáskanál mogyoróvajjal, és a másikat ráragasztom. Érdemes fém, zárható edényben tárolni, így sokáig eláll és meg is puhul. A mogyoróvaj helyett bármilyen nutella jellegű jó lehet, viszont ez nem linzer tészta, csak a forma. Inkább ilyen krémmel töltött kekszre hasonlít.

Tápérték 100 grammban: ( töltelék nélkül)

kcal: 300.55 

fehérje: 21.86 g

 szénhidrát: 14.73

 zsír: 17.43

img_8652

img_8653

img_8654

Write a comment