Lazac és édesburgonya. Aki ismer az tudja, hogy ez a kedvenc párosításom, viszont igyekszem még ezt is mindig egy kicsit másként elkészíteni. Most bepaníroztam a lazac falatokat, és hogy ne tocsogjon feleslegesen az olajban, sütőben sütöttem meg, így is tökéletes lett! A lazac akár a karácsonyi asztalra is tökéletes lehet.
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 2 szelet lazac ( 220 g )
- himalájai só
- paleo halfűszersó
- fél citrom
Hozzávalók a panírhoz:
- 20 g bambuszrostliszt
- 1 tojás
- 50 g tojásfehérjelé
- 20 g zabkorpa (GM diéta esetén gluténmentes)
- 10 g útifűmaghéjliszt
- szárított petrezselyem
Hozzávalók az édesburgonyához: ( 3 adaghoz)
- 1 nagy édesburgonya ( kb 500 g )
- só, színes bors, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, szerecsendió, fokhagyma granulátum
Hozzávalók a salátához: (3 adaghoz)
- 150 g friss vegyes saláta
- 3 kávéskanál sörélesztőpehely
- Waldenfarm saláta öntet
Hozzávalók az öntethez: ( 3 adaghoz)
- 150 g natúr joghurt (vagy kókuszjoghurt)
- cukormentes majonéz
- 1 teáskanál dijoni mustár
- kevés himalájai só
Elkészítés:
A lazacokat apró kockákra vágjuk. Nekem 12 darab lett. A lazacokat sózzuk, és hal fűszersóval fűszerezzük. Külön tálba öntjük a lisztet, egy másikba a felvert tojást, és a harmadikba a zabkorpa és útifűmaghéjliszt keverékét. A szokásos módon bepanírozzuk a halakat. Először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban. végül a zabkorpában. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük, úgy, hogy félidőben megfordítjuk őket. Majd 5 percig sütjük 200 fokon grill fokozaton. Tálalás előtt a lazacokat friss citrommal meglocsolom.
Az édesburgonyát megpucolom, ízlés szerint kockákra, vagy hasábokra vágjuk. Egy tálba teszem, összekeverem a fűszerekkel, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180-200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.
A salátához a saláta keveréket összekeverem az öntettel, és megszórom sörélesztő pehellyel.
Az öntethez, mártogatóshoz a hozzávalókat kikeverem.
Tápérték 1 adagban ( csak a lazac)
kcal:174.75
fehérje: 19.12 g
szénhidrát: 7.23 g
zsír: 7.11 g