Barion Pixel

Lazac és édesburgonya. Aki ismer az tudja, hogy ez a kedvenc párosításom, viszont igyekszem még ezt is mindig egy kicsit másként elkészíteni. Most bepaníroztam a lazac falatokat, és hogy ne tocsogjon feleslegesen az olajban, sütőben sütöttem meg, így is tökéletes lett! A lazac akár a karácsonyi asztalra is tökéletes lehet.

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 2 szelet lazac ( 220 g )
  • himalájai só
  • paleo halfűszersó
  • fél citrom

Hozzávalók a panírhoz:

  • 20 g bambuszrostliszt
  • 1 tojás
  • 50 g tojásfehérjelé
  • 20 g zabkorpa (GM diéta esetén gluténmentes)
  • 10 g útifűmaghéjliszt
  • szárított petrezselyem

Hozzávalók az édesburgonyához: ( 3 adaghoz)

  • 1 nagy édesburgonya ( kb 500 g )
  • só, színes bors, rozmaring, kakukkfű, bazsalikom, szerecsendió, fokhagyma granulátum

Hozzávalók a salátához: (3 adaghoz)

  • 150 g friss vegyes saláta
  • 3 kávéskanál sörélesztőpehely
  • Waldenfarm saláta öntet

Hozzávalók az öntethez: ( 3 adaghoz)

  • 150 g natúr joghurt (vagy kókuszjoghurt)
  • cukormentes majonéz
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • kevés himalájai só

Elkészítés:

A lazacokat apró kockákra vágjuk. Nekem 12 darab lett. A lazacokat sózzuk, és hal fűszersóval fűszerezzük. Külön tálba öntjük a lisztet, egy másikba a felvert tojást, és a harmadikba a zabkorpa és útifűmaghéjliszt keverékét. A szokásos módon bepanírozzuk a halakat. Először megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban. végül a zabkorpában. Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 percig sütjük, úgy, hogy félidőben megfordítjuk őket. Majd 5 percig sütjük 200 fokon grill fokozaton. Tálalás előtt a lazacokat friss citrommal meglocsolom.

Az édesburgonyát megpucolom, ízlés szerint kockákra, vagy hasábokra vágjuk. Egy tálba teszem, összekeverem a fűszerekkel, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 180-200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

A salátához a saláta keveréket összekeverem az öntettel, és megszórom sörélesztő pehellyel.

Az öntethez, mártogatóshoz a hozzávalókat kikeverem.

Tápérték 1 adagban ( csak a lazac)

kcal:174.75

fehérje: 19.12 g

szénhidrát: 7.23 g

zsír: 7.11 g

Kövess a social media csatornákon!

Kellene egy kis segítség a helyes táplálkozáshoz?

Kattints a gomb ra, és nézd meg a letölthető e-bookokat, amelyek Neked is segítenek!

Rendszeres mozgás otthon, segítséggel?

Ha Te is elfoglalt vagy, vagy nem szereted a kondi termeket, otthonod kényelméből is kihasználhatod a személyi edzés hatékonyságát!

Húsgombócos teljes kiőrlésű spagetti

Teljes kiőrlésű spagetti halloweeni kiadásban. Egyébként bármelyik időszakban elkészíthető. Teljes kiőrlésű spagetti helyett hajdina vagy vöröslencse tésztát szoktam használni, de az pont elfogyott. Hozzávalók a mártáshoz: 1/2 fej vöröshagyma...

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó

Shakshuka, avagy közel-keleti lecsó. Vegetáriánus étel, amit nem vegaként is imádok és kellően tápláló. Glutén és laktózmentes, plusz alakbarát. Belinkeltem alulra az eredeti receptet, amihez képest nekem némileg módosultak...