Hamburger és diéta?? IGEN! A hamburger zsemlék paleo, gluténmentes és szénhidrát csökkentett. Eredeti recept Szafi oldalán, ITT található! A húspogácsa csirkemellből van, zsiradék hozzáadása nélkül sült. Ezen kívül csak zöldség, tojásfehérje és egy szelet sajt található benne. Az olajban tocsogó sült krumpli helyett salátát ettem hozzá. Tehát egészséges életmód és hamburger létezik együtt! 🙂 További hamburger receptjeimért kattintsatok IDE! 

Hozzávalók a hamburger zsemléhez:(3 darabhoz)

  • 150 g Szafi Reform szénhidrát-csökkentett, gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék 
  • 3 g himalája só 
  • 30 g frissen facsart citromlé
  • 10 g Szafi Reform folyékony kókuszolaj 
  • 2 db M-es tojás 
  • 100 g víz
  • + 6 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz
  • szezámmag a tetejére

Sütés előtti kenéshez :

  • 5 g tojás (vagy kókuszolajjal is lekenhető!) ( én a tojáshoz egy teáskanál cukormentes ketchupot is kevertem, azzal kentem le)

Hamburger zsemle elkészítése:

Külön edénybe mérjük ki a folyékony és száraz hozzávalókat. Ezután öntsük őket egybe és gyúrjuk össze. Pihentessük a tésztát 10 percig. Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit, és készítsük elő a kenéshez használt tojásfehérjét. Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát és osszuk 3 egyenlő súlyú darabra. Készítsünk belőlük kis gombócokat és formázzuk zsemle alakúra. Kenjük le a tojással, vagy tojásfehérjével vagy kókuszolajjal. Szórjuk meg szezámmaggal. Előmelegített 200 fokos sütőben süssük (alsó-felső program) 40 percig. Vegyük ki a tepsiből rácson hagyjuk kihűlni.

Csirke húspogácsa hozzávalók:( 9 darabhoz)

  • 700 g csirkemell
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • csirke fűszersó ( ízlés szerint, én Izraelből kapott fűszert használtam) (paleo diéta esetén paleo fűszerkeverék)
  • himalájai só
  • fokhagyma granulátum

Csirke húspogácsa elkészítése:

A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk és aprítógépbe tesszük. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és a fűszerekkel együtt a csirkéhez adjuk. Aprítógépben krémesre aprítjuk az egészet. Húspogácsa formázó segítségével egyforma, 9 húspogácsát formázunk, és kontakt grillen megsütjük. Serpenyőben vagy sütőben is megsüthető.

Hamburger összeállításához egyéb hozzávalók:

  • cukormentes ketchup (nem paleo) (helyette lehet házilag készített ketchup paradicsomból)
  • főtt tojásfehérje ( vagy egész főtt tojás, de akkor változik a tápérték)
  • bébispenót
  • kaliforniai paprika
  • TV paprika
  • 1 szelet light trappista sajt ( elhagyható, nem paleo) (paleo diéta esetén cheddar sajt, de úgy változik a tápérték)

Hamburger összeállítása:

A bucit félbe vágtam és száraz serpenyőben lepirítottam. Megkentem ketchuppal, tettem rá bébispenótot, majd a húspogácsát. Erre került megint spenót, karikára vágott paprikák (amiket szintén lepirítottam), tojásfehérje karikára vágva, és egy szelet sajt. Egy nagy adag salátával ettem.

Tápérték 1 hamburger zsemlében üresen:

kcal: 241.95

fehérje: 8.9 g

szénhidrát: 24.36 g

zsír: 8.5 g

 

 

Write a comment