A Kínai nyaralásom, alatt teljesen átértékelődött bennem a kínai konyháról alkotott véleményem. Egy ehhez nagyon hasonló recept készült már, amit megtaláltok ITT. Illetve egy levest is készítettem, ami a nyaralás hatására született. Szeretem ezeket a csirkés ételeket, a kínai fűszerezésnek köszönhetően nagyon jól variálható, és gyorsan elkészül.

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

 

Hozzávalók: ( 3 adaghoz)

– 420 g csirkemell

– 160 g csiperke gomba

– 2 db hegyes zöldpaprika

– 1 vöröshagyma

– 1 tk. édeskömény

– 1 tk reszelt gyömbér

– 1 gerezd zúzott fokhagyma

– 2 evőkanál szójaszósz (gluténérzékenység esetén gluténmentes)

– himalájai só, bors

– 100 g cukormentes, bio paradicsompüré ( Aldi)

Elkészítés:

A paradicsompürét és a szója szószt összekeverem, és fűszerezem a gyömbérrel, édesköménnyel, fokhagymával, sóval borssal. Ha nincsenek ilyen fűszereink használhatunk kínai fűszer keveréket is. ( lehetőleg nátrium glutamát menteset) A csirkemellet apró kockákra vágom, és belekeverem a pácba. Hagyjuk benne a csirkét, amíg a többi hozzávalóval előkészülünk.

A gombát megmosom, kitöröm a csonkját, és apró kockákra vágom. A vöröshagymát felaprítom, a zöldpaprikát karikákra vágom. A wokot felmelegítem ( zsiradék és olaj nélkül) , majd a vöröshagymát üvegesre pirítom benne. Erre jöhet a bepácolt csirkemell, amit fehéredésig pirítok, majd hozzáadom a gombát és a zöldpaprikát. Alacsony lángon, néha kevergetve addig sütöm, amíg a hús teljesen megpuhul.

Köretként kínálhatunk hozzá bulgurt, kuszkuszt, barnarizst. (Diétának és ételérzékenységnek megfelelően!)

Tápérték ( 1 adagban)(köret nélkül)

 
kcal: 205.77 g
 
fehérje: 38.21 g
 
szénhidrát: 8.33 g
 
zsír: 1.73 g
 

 

img_5609.JPG

img_5610.JPG

Write a comment