Ez a zsemle igazán fehérjedús, alacsony a szénhidrát és a zsír tartalma. Gluténmentes, paleo és diétás étrendbe is beilleszthető. A szárított paradicsomtól és a nigella magtól igazán különleges lett az íze.
Az eredeti recept Szafi oldalán ITT.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célod, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
ZSEMLE RECEPT
Hozzávalók 4 darab zsemléhez:
- 100 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 1,5 g Szafi Reform himalaya só
- 10 g almaecet
- 3 db M-es tojásfehérje (102 g)
- 50 g víz
- 20 g apróra vágott aszalt paradicsom
- +6 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz ( vagy bambuszrostliszt)
- 1 g Szafi Reform kókuszolaj a lekenéshez
- szezámmag, nigella mag, lenmag a tetejére (elhagyható)
Elkészítés:
Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el a tésztát.Kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk, ami a pihentetési idő végére lesz megfelelő állagú. Pihentessük a tésztát 10 percig. Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. (alsó-felső program) Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát. Formázzuk a tésztából 4 zsemlét ,majd rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük le a tetejüket az olajjal. A tetejét szórjuk meg a magokkal. Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó-felső programon) 40 percig süssük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Tápérték egy zsemlében:
kcal: 102.99
fehérje: 5.79 g
szénhidrát: 13.83 g
zsír: 0.71 g
KENYÉR RECEPT
Hozzávalók 1 kenyérhez: ( 16 szeletre vágva)
- 200 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 3 g Szafi Reform himalaya só
- 20 g almaecet
- 1 db M-es ( 45 g) tojás
- 160 g tojásfehérje
- 100 g víz
- +6 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz ( vagy bambuszrostliszt)
- 1 g Szafi Reform kókuszolaj a lekenéshez
- szezámmag, nigella mag, lenmag a tetejére (elhagyható)
Elkészítés:
Ugyanúgy készítem mint a zsemlét, csak kenyeret formázok belőle. Előmelegített sütőben 200 fokon sütöttem 30 percig, majd 180 fokon 30 percig sütöttem.
Tápérték 1 adagban ( 16 szelet esetén)
kcal: 49.21 g
fehérje: 2.47 g
szénhidrát: 6.1 g
zsír: 0.64 g
KIFLI RECEPT
Hozzávalók 8 darab kiflihez:
- 200 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 3 g Szafi Reform himalaya só
- 20 g almaecet
- 1 db M-es ( 45 g) tojás
- 160 g tojásfehérje
- 100 g víz
- +6 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és formázáshoz ( vagy bambuszrostliszt)
Hozzávalók a lapok közé:
- 2 evőkanál light sajtkrém (nem paleo)
Hozzávalók a tetejére:
- szezámmag vagy más mag vagy reszelt light trappista sajt
- tojás a lekenéshez
Elkészítés:
Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el a tésztát.Kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk, ami a pihentetési idő végére lesz megfelelő állagú. Pihentessük a tésztát 10 percig. Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. (alsó-felső program) Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át a tésztát. Osszuk két egyenletes részre a tésztát. Mindkettőt nyújtsuk ki kör alakúra, kb. 2-3 mm vastagra. Az egyik tetejét kenjük meg light sajtkrémmel és helyezzük a tetejére a másik lapot. Vágjuk 8 egyforma cikkre, és a hosszabbik felénél kezdve tekerjük fel, majd rakjuk sütőpapírral bélelt tepsire, és kenjük le a tetejüket a tojással. A tetejét szórjuk meg szezámmaggal. Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó-felső programon) 40 percig süssük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:
A képen kifli formájában látható. Mellé saláta, tükörtojás, csirkemell sonka és heringfilé krém.
Házi csirkemájkrémmel. Tojásrántottával, csirkemell sonkával, salátával.