Ma reggel gofri készült lángos lisztkeverékből! Hiszen ezek a lisztek sokoldalúan felhasználhatók, és nem csak azt lehet belőlük készíteni, ami a csomagolás hátulján van. Íme egy ötlet, ha nem kívánjuk a lángost, de van ahhoz való lisztünk!

A paleolit éléskamra lisztkeverékeivel a további receptjeim ITT találhatóak.

Hozzávalók 2 adaghoz:

Hozzávalók a tetejére 2 adaghoz:

  • 100 g natúr joghurt ( paleo diéta esetén totu krém)
  • fokhagymapor
  • himalájai só
  • 40 g bébispenót
  • 60 g light trappista sajt ( paleo diéta esetén paleo diétába beilleszthető sajt)

Hozzávalók a salátához 2 adaghoz:

  • 200 g jégsaláta
  • 120 g csemegeuborka ( paleo diéta esetén házilag eltett, vagy kígyóuborka, vagy elhagyható)
  • 100 g csiperke gomba
  • 60 g natúr joghurt ( paleo diéta esetén totu krém)
  • fokhagymapor
  • himalájai só
  • 10 g tökmag
  • 1 teáskanál sörélesztő pehely

Elkészítés:

A cukkinit megpucoljuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük.

A tojást a vízzel elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt cukkinit. Végül a reszelt sajtot és a lisztkeveréket. Pihentetjük 15 percig, majd a kókuszolajjal kikent, előmelegített gofri sütőben megsütjük. Én két adagra osztottam, így vékonyabb gofrik lettek, de meg lehet sütni egy, vastagabb adagnak is. A gofri sütőben készre sütjük. A feltéthez a natúr joghurtot ( vagy totut) kikeverjük a fokhagymaporral és a sóval, majd ezzel megkenjük a gofrik tetejét. Erre helyezzük a spenótot, végül megszórjuk a sajttal.

A salátához az egész jégsalátát összevágjuk, hozzákeverjük a natúr joghurtot, ízesítjük sóval és fokhagymaporral. Belekeverjük a karikára vágott uborkát. Egy tálra rakjuk. A gombát felaprítjuk és száraz serpenyőben a tökmaggal pár percig pirítjuk. Ezt rátesszük a saláta tetejére. Végül megszórjuk a sörélesztő pehellyel, és ezzel kínáljuk a gofrit.

Tápérték 1 adagban ( salátával)

kcal: 296

fehérje: 26 g

szénhidrát: 19 g

zsír: 13 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

 

/szponzorált tartalom/

Write a comment