Imádom a perecet! Már annyira régóta tervezem, hogy készítek. Reggelire szendvics lett belőle. Megkentem light sajtkrémmel, fekete erdei sonka, spenót, főtt tojásfehérje és light gouda sajt került bele. Mellé pedig egy nagy adag, szokásos saláta! Az eredeti recept Szafi oldalán található.

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat!KATTINTS IDE!

Hozzávalók 3 darab perechez

  •  1 db M-es tojás 
  • 40 g tojásfehérjelé
  • 5 g frissen facsart citromlé
  • 60 g langyos növényi tej (tejfogyasztóknak tehéntej) ( bármilyen növényi tej lehet
  • 10 g kókuszolaj
  • 2 g  himalájai só 
  • 6 g  eritrit
  • 50 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeveréket 
  • 18 g Szafi Reform gluténmentes rostkeveréket 
  • kevés tojás a lekenéshez

Hozzávalók a mázhoz:

  • 15 g tojásfehérjepor
  • 20 g víz
  • egy nagy csipet himalájai só

Elkészítés:

A folyékony hozzávalók elkeverem a sóval és az eritrittel. Ehhez hozzáadom a liszteket. Pihentetem a tésztát 10 percig. Szilikonos deszkán átgyúrom, és három részre osztom. Mindegyik gombócból hosszú rudat sodrok és perec alakúra formázzuk. A mázhoz a hozzávalókat csomómentesre kikeverjük. A pereceket tojással lekenjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 30 percig sütjük a pereceket, majd a sütés vége előtt 5 perccel kivesszük, és rácsepegtetjük a mázat. Visszatesszük, és még 5 percig sütjük a pereceket.

Tápérték 1 perecben:

kcal: 145.58

fehérje: 9.28 g

szénhidrát: 9.22 g

zsír: 5.96 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

 

 

Write a comment