Akár  a húsvéti asztalra is jó ebéd lehet. Diétába is belefér ennyi kolbász az ünnepek alatt. A nem diétázó családtagok, pedig úgy esznek egészséges ételt, hogy észre sem fogják venni. Hiszen a pulykamell kevésbé száraz, mint a csirke. A kolbász és a sajt kombináció pedig isteni ízt ad neki.

 

Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!

Hozzávalók 3 adaghoz:

  • 300 g pulykamell
  • 40 g száraz kolbász
  • 60 g light sajtkrém
  • 20 g bébispenót
  • 25 g light trappista sajt
  • himalájai só
  • fokhagymapor

Elkészítés:

A pulykamellet nyissuk szét óvatosan egy nagy szeletté, és óvatosan klopfoljuk ki. Egy alufólia darabot terítsünk ki, majd helyezzünk rá egy ív sütőpapírt. Erre helyezzük rá a pulykamellet. Sózzuk meg, és szórjuk meg fokhagymaporral. Ezután készítsük el a kolbászkrémet. A kolbászt aprítsuk fel, és adjuk hozzá a sajtkrémet. Egy botmixer segítségével krémesítsük. A kolbászos krémmel kenjük meg a pulykamellet, úgy, hogy körbe 1-2 cm-t hagyjunk ki. Ezután szórjuk meg az apróra vágott spenóttal és a reszelt sajttal. A pulykamellet a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd szorosan rátekerjük a sütőpapírt és az alufóliát. Fontos, hogy úgy helyezzük, hogy a sütőpapír érintkezzen a hússal. Tehát az alufólia van a konyhapulton, és annak a tetején van a sütőpapír. A rolád két végét csavarjuk meg. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük 30-35 percig. Végül hagyjuk kihűlni, csomagoljuk ki, és szeleteljük fel. Salátával és édesburgonya pürével tálaltam. Az édesburgonya püré receptjét ITT megtaláljátok.

Tápérték 1 adag pulykaroládban ( köret nélkül)

kcal: 246.89

fehérje: 34.08 g

szénhidrát: 1.47 g

zsír: 10.97 g

Csatlakozz a Fittdiéta facebook csoporthoz:

Write a comment