Nincsenek termékek a kosárban.
Akár a húsvéti asztalra is jó ebéd lehet. Diétába is belefér ennyi kolbász az ünnepek alatt. A nem diétázó családtagok, pedig úgy esznek egészséges ételt, hogy észre sem fogják venni. Hiszen a pulykamell kevésbé száraz, mint a csirke. A kolbász és a sajt kombináció pedig isteni ízt ad neki.
Ha további tippeket szeretnél, és személyre szabott életmód tanácsadást, étrendet, hogy biztos elérd a célt, látogass el az oldalamra, ahol megtalálod a személyre szabott étrend csomagokat! KATTINTS IDE!
Hozzávalók 3 adaghoz:
- 300 g pulykamell
- 40 g száraz kolbász
- 60 g light sajtkrém
- 20 g bébispenót
- 25 g light trappista sajt
- himalájai só
- fokhagymapor
Elkészítés:
A pulykamellet nyissuk szét óvatosan egy nagy szeletté, és óvatosan klopfoljuk ki. Egy alufólia darabot terítsünk ki, majd helyezzünk rá egy ív sütőpapírt. Erre helyezzük rá a pulykamellet. Sózzuk meg, és szórjuk meg fokhagymaporral. Ezután készítsük el a kolbászkrémet. A kolbászt aprítsuk fel, és adjuk hozzá a sajtkrémet. Egy botmixer segítségével krémesítsük. A kolbászos krémmel kenjük meg a pulykamellet, úgy, hogy körbe 1-2 cm-t hagyjunk ki. Ezután szórjuk meg az apróra vágott spenóttal és a reszelt sajttal. A pulykamellet a hosszabbik oldalánál fogva feltekerjük, majd szorosan rátekerjük a sütőpapírt és az alufóliát. Fontos, hogy úgy helyezzük, hogy a sütőpapír érintkezzen a hússal. Tehát az alufólia van a konyhapulton, és annak a tetején van a sütőpapír. A rolád két végét csavarjuk meg. Előmelegített 180 fokos sütőben süssük 30-35 percig. Végül hagyjuk kihűlni, csomagoljuk ki, és szeleteljük fel. Salátával és édesburgonya pürével tálaltam. Az édesburgonya püré receptjét ITT megtaláljátok.
Tápérték 1 adag pulykaroládban ( köret nélkül)
kcal: 246.89
fehérje: 34.08 g
szénhidrát: 1.47 g
zsír: 10.97 g